21 de setembre del 2012

Meritxell Roigé: ‘Caldrà reformular el conveni amb Adif pels terrenys de Renfe’




TORTOSA (Baix Ebre).- La primera tinent d’alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé, ha volgut respondre aquest divendres les crítiques que el grup del PSC va fer dijous en relació al retard en la urbanització dels antics terrenys de Renfe. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Roigé ha afirmat que el conveni signat entre l’Ajuntament de Tortosa i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), durant l’etapa de l’alcalde socialista Joan Sabaté, va ser un mal acord per al a ciutat. Roigé ha recordat que el conveni implicava que el municipi havia de pagar pels terrenys, a canvi de què l’Estat es fes càrrec de la reforma integral de l’estació de trens, unes obres que encara no ha fet. Ara, l’Ajuntament no pot assumir la compra dels terrenys de Renfe i, a més, Adif hauria de desmantellar abans tota la catenària. D’altra banda, la urbanització dels terrenys no aniria a càrrec del consistori, sinó que hauria de fer-se a través de la iniciativa privada.

En la mateixa línia, Roigé ha afirmat que cal reformular el conveni amb Adif. En canvi, no es canviarà l’actuació prevista en el pla d’ordenació urbana municipal (POUM) per urbanitzar els terrenys. D’altra banda, la primera tinent d’alcalde ha volgut destacar la retirada dels trams en desús de l’antic pont del tren. A més, Roigé ha afirmat que confia en què la Generalitat atendrà les al·legacions de l’Ajuntament de Tortosa al pla territorial, com la que rebutjava el pas d’un futur tramvia per l’antic pont del ferrocarril. La regidora ha afegit que la Generalitat esta atenent les esmenes de l’Ajuntament, com la que demanava una solució menys agressiva per al desdoblament de l’eix de l’Ebre. Roigé ha valorat així el soterrament de la C-12 al seu pas pel barri de Ferreries, una mesura que evitarà l’afectació sobre la zona de xalets del Canalet.

D’altra banda, la primera tinent d’alcalde ha afirmat que en poques setmanes hi haurà novetats quant a la represa de les obres de les noves piscines. A més, ha negat que l’Ajuntament haja renunciat a construir el pàrquing de la plaça Mossèn Sol, com també havien denunciat els socialistes dies enrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta