13 de setembre del 2012

Pallarès: 'Si no hi ha acord pel pacte fiscal, Catalunya i Espanya tindran un problema greu'



TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, s’ha mostrat aquest dijous optimista sobre les opcions de tirar endavant la proposta de nou pacte fiscal per a Catalunya, després de la manifestació massiva del passat Onze de Setembre. Durant el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Pallarès ha afirmat que encara cal treballar molt per aconseguir el pacte fiscal, però ha destacat que la manifestació independentista de la Diada ha donat més força i més legitimitat al govern català, a l’hora de negociar amb el govern de l’Estat. Segons el delegat, si el 20 de setembre, en la cimera sobre el pacte fiscal, el president del govern de l’Estat li tanca la porta als nassos d’Artur Mas, tant Espanya com Catalunya tindran un problema greu.

En aquest sentit, Pallarès ha remarcat que la negociació amb l’Estat de la proposta de pacte fiscal amb la creació d’una hisenda pròpia és una línia d’actuació complementària amb el procés per assolir un estat propi per a Catalunya. Segons el delegat de la Generalitat a l’Ebre, la independència està ara una mica més a prop, però en canvi el pacte fiscal és necessari i urgent per a Catalunya. Pallarès també ha assenyalat que el govern català podria crear una hisenda pròpia, al marge de tenir o no l’acord amb el govern de l’Estat.

D’altra banda, quant a la possibilitat que el govern de l’Estat rebutge la proposta catalana de pacte fiscal, Pallarès no ha volgut posicionar-se encara sobre la necessitat de convocar eleccions anticipades, o bé un referèndum sobre la independència. Amb tot, el delegat de la Generalitat ha destacat què guanyarien les Terres de l’Ebre, en el marc d’una Catalunya independent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta