13 de setembre del 2012

Pla del govern per apropar els beneficis de Barcelona World a les Terres de l’Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre vol que el territori puga aprofitar les bondats del projecte de Barcelona World, la inversió de gairebé 5.000 milions d’euros que impulsa la Generalitat per construir sis grans complexos turístics al costat de Port Aventura. Es calcula que aquest projecte per consolidar Catalunya com a referent turístic mundial podria generar uns 20.000 llocs de treball directes, i el govern vol que tant el Camp de Tarragona com les Terres de l’Ebre se’n puguen beneficiar. Per això, el delegat de la Generalitat a l’Ebre, Xavier Pallarès, ha avançat aquest dijous que el govern redactarà un pla perquè el territori puga participar en els aspectes positius de la futura inversió de Barcelona World.

Pallarès ha estat el convidat d’aquest dijous a l’informatiu matinal Primera Columna, i ha anunciat que aquest nou pla -que afectarà diversos departaments- es tractarà en el consell de direcció de la Generalitat a les Terres de l’Ebre del proper dimarts. D’altra banda, el delegat ha afirmat que el territori no ha de preocupar-se per una possible ampliació del minitransvasament, ja que la concessió actual del Consorci d’Aigües de Tarragona seria suficient per atendre la demanda d’aigua dels nous complexos turístics.

Segons Pallarès, les Terres de l’Ebre han de creure’s el projecte de Barcelona World com a propi. De fet, el delegat de la Generalitat ha posat l’exemple dels beneficis que Port Aventura ha generat també al territori, i ha recordat que poblacions com ara Tortosa o l’Ametlla de Mar estan relativament a prop, a menys d’una hora de Salou.

 En la mateixa línia, Pallarès ha assenyalat que just el dia abans d’anunciar-se la inversió de Barcelona Word, el Consell Comarcal de la Terra Alta va tancar un conveni de promoció conjunta amb Port Aventura. Per tant, segons el delegat, la col·laboració de la Terra Alta amb Port Aventura és un exemple a seguir.

7 comentaris:

  1. El tretze de setembre, fum, fum, fum....
    ....
    Ai Salvadoret, salvadoret.
    Ai minyonet, minyonet.
    Ara ens pots contar el de la lletera una altra vegada?????
    O el de la fàbrica de samarretes a La Cava?

    ResponElimina
  2. Es signarà un conveni amb la HIFE per implantar un servei d'autobusos directe per a que els habitants de les Terres de l'Ebre puguin desplaçar-se amb comoditat a la capital de la provincia, tant per treballar allí com per poder gaudir de les emocions del joc.

    ResponElimina
  3. Aviam, si fem un senzills càlculs hidrològics, el consum de la inviable macro-urbanització dels fantasmes convergents necessitaria entre 5 i 10 Hm3 anuals.
    Si, la concessió no està esgotada encara, però, a l'estiu és quan més es consumeix i s'apropa molt al limit del bombeig. Si entenem que aquesta demanda seria màxima a l'estiu, o bé s'ha de fer un embassament per acumular aigua o bé s'ha d'ampliar la capacitat del transvasament a Tarragona per a que abasteixi la costa a l'estiu. Jo no m'arriscaria a posar més pressió a l'actual canonada, je, je, ja és velleta pobra i el pet està a punt d'arribar.
    Per a més dades, es necessitaria un embassament com el de Flix o posar una nova canonada + potabilitzadora + estació de bombeig.
    Si m'equivoco que sigue algun tècnic proper al projecte el que em rebati i parlem de números.
    La qual cosa em reafirma en que és una fantasmada que cau pel seu propi pes quan fas càlculs.
    La Caixa em sembla que ho te magre per a que uns presumptes inversors brassilenys amollen pasta. La pela si ha de sortir d'algun lloc te que ser de les nostres butxaques, ja prou buides.
    A algú li sona "Terra mítica"??? Pos lo mateix.
    Ai Salvadoret, que només ets mestre de poble, qui t'ha posat de venedor d'estufes catalítiques?

    ResponElimina
  4. Lo que no necessitaran més aigua, ho vull per escrit. Sinó que tiren de dessalinitzadores.

    També lo que m'agradaria és que contractessen gent de Catalunya per construir tot això. Com també el material que s'ha de fer que sigue d'indústria catalana (aixetes, totxos, lo que sigue, pedra d'Ulldecona, mobles de la Sénia, ...).

    ResponElimina
  5. No eren llençols, el de La Cava ?

    Ebrenc, i els visitants que vinguin de tot arreu. Incús de Madrid. És que...............

    ResponElimina
  6. Aquest paio i el Barcelona World no s'assembla massa al projecte d'Adelson? és pastat! casinos, hotels i parcs temàtics...com diu el Pauper, això gastarà molta aigua, i a casa nostra a l'estiu no és que plogui gaire...

    Si ja teníem un riu sec a l'estiu sense que unes quantes piscinetes d'hotels i parcs temàtics ens la xuclessin ara senzillament acabarem semblant el desert d'Arizona. No cal el PHN per assecar l'ebre al pas per Tortosa, d'això s'enacarregarà el Barcelona World, i amb el vist-i-plau del propi president de la Generalitat, que beneirà l'acció a canvi d'uns quants milionets d'euros.

    Hem expulsat la màfia italo-americana per deixar entrar la màfia brasilera...però com el qui parla per ells és català, donçs tot se li pot perdonar...

    ResponElimina
  7. i quina comèdia en lo ditxos riu i la ditxosa aigua! lo que necessitem son llocs de treball i una mica de futur a les nostres terres. Lo riu serà vida, però per als cirulos, perquè d'aquí haurem de fotre el camp tots! I en gran mesura en podrem donar les gràcies al riu i al lideratge tortosí que ofega tot el que té al voltant!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta