15 de setembre del 2012

Recoder descarta una nova concessió d'aigua de l'Ebre per subministrar el complex Barcelona World

TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat aquest divendres a Tortosa que la inversió de Barcelona World, el macroprojecte turístic que està previst fer-se al costat de PortAventura, entre Vila-seca i Salou, també ha de beneficiar les Terres de l'Ebre. "Ha de ser una oportunitat de llocs de treball i de producció de la indústria i l'agricultura del territori, i també pel clúster del moble de La Sénia", ha assegurat. De fet, com ja va anunciar aquesta setmana el delegat Xavier Pallarès durant una entrevista a Canal 21 Ebre, la Generalitat impulsarà un pla que implicarà diversos departaments, amb l'objectiu que les Terres de l'Ebre també se'n puguen beneficiar dels aspectes positius de la inversió de 5.000 milions que ha de generar uns 20.000 llocs de treball.

A més, Recoder també ha descartat que l'abastiment d'aigua pel Barcelona World supose una nova concessió de l'Ebre. "Òbviament no pot representar carregar un riu que no admet més transvasaments, això ho tenim molt clar", ha assegurat durant la compareixença a Tortosa per presentar el nou projecte del desdoblament de l'eix de l'Ebre (C-12). "El territori tindrà l'oportunitat, però el territori s'ha d'espavilar, ha de saber jugar la seva oportunitat", ha afegit el conseller.

Sobre la possibilitat que el subministrament d'aigua al Barcelona World supose una ampliació de la concessió de l'Ebre del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), el conseller ha deixat clar que el riu "no admet més concessions", i que "no sé d'on podem treure l'aigua sense perjudicar els usos actuals del riu".

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta