21 de setembre del 2012

Roigé (CiU): ‘No veig senzill articular una gran coalició independentista’



TORTOSA (Baix Ebre).- La diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé, ha afirmat aquest divendres que Catalunya està travessant un moment històric, i que el fracàs de la negociació amb el govern de l’Estat pel pacte fiscal obre un nou camí per al país. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Roigé ha confessat que no s’esperava una negativa tan rotunda per part del govern del Partit Popular, ja que hi ha altres territoris de l’Estat, com el País Basc, que sí que tenen el concert econòmic. En aquest sentit, la diputada convergent ha lamentat que el govern de l’Estat no està entenent, ni tampoc està tenint en compte, què està reclamant el poble de Catalunya després de la manifestació de l’Onze de Setembre.

D’altra banda, si el president Artur Mas acaba convocant eleccions anticipades després del ple del Parlament de la setmana que ve, Roigé ha manifestat que veu molt difícil que s’acabe formant una gran coalició independentista. Amb tot, la diputada de Convergència i Unió ha dit que pot haver-hi una estratègia compartida amb els altres partits que comparteixen el mateix horitzó d’assolir la plena sobirania nacional.

En aquest sentit, Roigé ha restat viabilitat a la formació d’un govern de concentració, o d’unitat nacional, amb els altres grups del Parlament que estiguen disposats a emprendre el camí cap a l’assoliment de l’Estat propi. De fet, la diputada ha reconegut que, abans d’això, és més previsible la convocatòria avançada d’unes eleccions al Parlament.

Finalment, en la mateixa entrevista, Roigé ha volgut restar credibilitat a la portada d’aquest divendres del diari La Razón. Aquest rotatiu ha publicat que el Partit Popular es planteja anul·lar les eleccions catalanes, si Mas les convoca amb un esperit de referèndum sobre la independència. En aquesta línia, ha emmarcat aquestes informacions en l’estratègia de la por que estan dictant des de Madrid, per espantar els catalans que volen l’estat propi.

2 comentaris:

  1. Per no mirar tota l'entrevista (ho sento Gustau!), quins arguments dona per dir que és dificil una gran coalició, o poc viable un govern d'unitat nacional?

    ResponElimina
  2. Senyoreta Roigé, li voldria preguntar si hi ha alguna cosa senzilla en política, on s'han de teniren compte tots els punts de vista i trobar un punt intermig on tots estiguen d'acord.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta