18 de setembre del 2012

Antoni Sabaté: ‘Estimem la pàtria, però al PSC no som independentistes’



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu del PSC a Tortosa, Antoni Sabaté, ha explicat aquest dimarts el vot negatiu del seu grup municipal a la moció aprovada al ple de l’Ajuntament, en favor del dret a decidir sobre la independència de Catalunya. En concret, Sabaté ha afirmat que ha arribat el moment de deixar clar que el PSC no és un partit independentista, sinó que aposta per la construcció d’una Espanya federal, en què es respectin la pluralitat i els trets identitaris de cada territori. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Sabaté ha justificat també que el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, haja rebutjat l’assoliment del pacte fiscal per a Catalunya. De fet, el portaveu del PSC a Tortosa considera que la reunió d’aquest 20 de setembre entre Mariano Rajoy i Artur Mas no servirà de res, i que el president de la Generalitat tornarà de Madrid amb les mans buides.

En la mateixa entrevista, Antoni Sabaté ha afirmat que Convergència i Unió està abocada a un posicionament radical en el seu sobiranisme, i que ara caldrà veure quin és el rumb que marca el president de la Generalitat. En aquest sentit, Sabaté ha reiterat que el PSC no és un partit independentista, sinó que ve de la tradició catalanista i d’esquerres, i que defensa les posicions federals.

Segons Sabaté, el PSC ha de seguir explicant aquests plantejaments sense ambigüitats, tot i que ha reconegut que també dintre de les files del PSOE hi ha dirigents que no creuen en l’Espanya plural que propugnava José Luis Rodríguez Zapatero. El portaveu del PSC de Tortosa ha afirmat que, tot i que no són independentistes, els socialistes volen el màxim d’autogovern per a Catalunya perquè s’estimen la pàtria. Així, Sabaté ha conclòs que el PSC no pot pretendre ser una “fotocòpia” de cap altre partit, en referència a CiU.

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa ha afirmat que els socialistes han d’actuar amb responsabilitat i sense entrar en processos que provoquin frustració als ciutadans.

5 comentaris:

  1. Donat el moment present, que és tan especial, voldria fer-li una pregunta a Antoni Sabaté, o el conjunt dels socialistes.
    Si de cas un referèndum digues que la voluntat de la majoria dels catalans és la independència, fet d'autodeterminació, els socialistes respectarien la voluntat dels catalans i l'estat que hi emanes del fet?
    Trencarien amb el PSOE per atendre's a la obediencia al poble de Catalunya sobirà?
    O posarien pals a les rodes?
    Suposadament, clar.
    Agrairia respostes socialistes.

    ResponElimina
  2. Ha passat un àngel!

    ResponElimina
  3. Fixat bé en una cosa, i ( no l'has trobat més curt el nick ? ), planteges una pregunta que tu, implícitament, creus saber la resposta. " els socialistes respectarien la voluntat dels catalans i l'estat que hi emanes del fet? " dius. Per què t'ho preguntes ? Tens elements per pensar que no ? Si no és així, per què no preguntes " els independentistes respectarien la voluntat dels catalans " ? L'"estat que n'emanes del fet" ja no hi cabria, a no ser que, com dic, implícitament penses que ja tens la resposta.
    I insisteixes: " Trencarien amb el PSOE per atendre's a la obediencia al poble de Catalunya sobirà? " Això, ho pots demanar ara independentment del resultat del referèndum, no ? O es què estàs pressuposant el resultat ?
    I si el resultat no és el que tu pressuposes, ho respectaràs tu ? Jo sí, ja et dic ara que tan en un sentit com en l'altre. Sí.

    ResponElimina
  4. El PSC dice que es federalista ...

    El PSC es lo que la cúpula dirigente decida en cada momento, como en todos los demás partidos políticos ...

    En el PSC se han ido "cargando" a todos aquellos compañeros que les ha interesado, léase Pascual Maragall primero, José Montilla, José Zaragoza, Marina Geli, Joaquim Nadal, Miquel Iceta, etc. etc.

    Cuando ha estado en el gobierno, lo han hecho tan mal como los de CIU o los del PP. Solo falta analizar los gobiernos tripartitos o la actuación del Sr. Juan Sabaté en Tortosa...

    Por tanto, ni catalanistas ni federalistas ... sino lo que más convenga en cada situación ...

    ResponElimina
  5. Gràcies Ximo. Per lo del nick, ja saps, que un pobre pot arribar a quedar-se en los ossos, i més curt... home, això m'ho he d'agafar com a indirecta? Més curt que un símbol ASCII no el puc triar. De totes maneres has de pensar, en segones si vols, que "i" és una conjunció copulativa.
    Si, he pressuposat un resultat concret, un si a la independència, segons les darreres enquestes. I també un dels escenaris possibles, la formació d'un estat independent.
    Llavors la resposta no és tan clara, encara que tu emboliques prou la teva.
    I si, jo respecto totes les decisions populars encara que no em convencin gens. Faltaria a les meves idees!
    El que escoltant Rubalcaba i veient, al cap de 30 i pico d'anys, que la solució federal ha sigut sempre oblidada, i que el PSC-PSOE s'ha decantat cap el canto més centralista de la socialdemocràcia, em manquen referències.
    Ara em queda més clar que en el cas que hi hagués referèndum, que sortís una proclama popular d'independència, el PSC deixaria de banda les sigles que l'acompanyen, respectant la decisió popular, i ajudaria a formar l'Estat Català.
    Em sento un observador de la història, no penses que prenc partit. Em seria molt complicat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta