17 de setembre del 2012

Salvem Lo Canalet reclama també la modificació del POUM i del pla territorial



JESÚS (Baix Ebre).- La plataforma veïnal Salvem Lo Canalet no es dissoldrà encara, tot i que la Generalitat va anunciar divendres passat una solució per al desdoblament de l’eix de l’Ebre que evita l’afectació de la zona de xalets a l’oest del poble de Jesús. El projecte per soterrar el tram urbà de la carretera C-12 al seu pas pel barri tortosí de Ferreries i la plaça Corona d’Aragó, al sector de Quatre Camins, ha suposat un important alleujament per als veïns del Canalet, però consideren que encara els queda feina per fer. Així ho ha explicat el portaveu de la plataforma Salvem Lo Canalet, Antoni Melero, durant el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. Segons Melero, ara els veïns del Canalet reclamaran que es modifiquen el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Tortosa i també el pla territorial de les Terres de l’Ebre, per eliminar la reserva de sòl que hi havia en els documents per poder construir la variant de l’eix de l’Ebre que havia projectat l’anterior govern català.

En la mateixa entrevista, el portaveu de la plataforma Salvem Lo Canalet ha valorat que la solució anunciada per la Generalitat resoldrà els col·lapses de trànsit a la rotonda de Quatre Camins, i que farà més permeable i més humà el pas de l’eix de l’Ebre al seu pas per Tortosa. Melero ha recordat que els veïns del Canalet mai s’havien oposat al desdoblament de la C-12, i que només defensaven un traçat alternatiu més a l’oest, com també havien aprovat per unanimitat l’Ajuntament de Tortosa i l’EMD de Jesús. De la mateixa manera, el portaveu veïnal ha rebutjat que sovint es digués que els xalets del Canalet eren il·legals, per defensar el traçat de la variant que havia aprovat l’anterior govern.

D’altra banda, Melero ha valorat que la variant de l’eix de l’Ebre projectada pel govern anterior costava més de 90 milions d’euros, mentre que la solució adoptada ara per la Generalitat té un pressupost previst de 72 milions. A més, el portaveu de la plataforma Salvem Lo Canalet ha agraït el canvi d’actitud de l’Ajuntament de Roquetes, ja que el traçat de la variant projectada per l’anterior govern de la Generalitat hagués apropat l’eix de l’Ebre a les antigues naus de la Lear. T

Finalment, Melero ha insistit que el soterrament de l’eix de l’Ebre al seu pas pel barri de Ferreries els sembla una solució bona i econòmica. A més, ha destacat que al poble de Jesús es construirà una rotonda per substituir la intersecció actual amb semàfors, una mesura que evitarà molts accidents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta