25 de setembre del 2012

Sant Jaume d’Enveja reforça la programació cultural de les jornades SomRiu, amb la projecció de 'Sègula'

SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- Sant Jaume d’Enveja acull aquest proper cap de setmana les segons jornades SomRiu, per commemorar la construcció de la pont Lo Passador, que uneix aquest municipi amb Deltebre. Enguany, l’encarregat d’inaugurar les jornades, dissabte al matí, serà el president de la Cambra Arrossera del Montsià, Miquel Fàbregues. L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja ha preparat un intens programa d’actes amb una mostra avícola, competicions de rem, jocs tradicionals, jotes, passejades en vaixell, concerts i concursos infantils, a més d’una exhibició de lluita tradicional de les Terres de l’Ebre i la recuperació de la festa de la sega de l’arròs. L’alcalde de la població, Joan Castor Gonell, ha passat aquest matí pel plató de Canal 21 Ebre i ha detallat que han volgut potenciar i reforçar la programació cultural i tradicional de les jornades Somriu, més enllà de la promoció econòmica. De fet, Gonell ha afirmat que per això han previst la projecció del documental ‘Sègula. Lo futur de les Terres de l’Ebre’, del realitzador Màrio Pons.




Per la seua banda, el director de cinema Màrio Pons ha destacat que podran projectar el documental ‘Sègula’ en una pantalla gegant que s’instal·larà al costat del pont Lo Passador, un lloc tan emblemàtic per a la gent del Delta. En la mateixa entrevista, Pons ha recordat que durant aquests mesos estan realitzant una campanya de projeccions del documental arreu de les Terres de l’Ebre, abans de la seua emissió per TV3 el proper mes de novembre, en el marc del programa ‘Sense ficció’. De fet, ‘Sègula’ ja s’ha pogut veure a Deltebre i l’Ampolla, i després de Sant Jaume d’Enveja també es projectarà a Flix, Alcanar i Tortosa. En aquest sentit, Pons ha fet una crida als alcaldes del territori perquè ajuden a la difusió del documental, en tant que és un treball que vol impulsar la cohesió i el desenvolupament de les Terres de l’Ebre. D’altra banda, el realitzador i la seua productora independent, Sègula Films, confien que el documental també siga seleccionat en diversos festivals nacionals i internacionals.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta