19 de setembre del 2012

Tortosa i Amposta estrenen els estudis universitaris de Fisioteràpia i Ciències de l'Esport



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presidit, juntament amb el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, la inauguració del curs 2012-2013 del nou grau universitari de Fisioteràpia de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES), centre adscrit a la URV. El grau serà impartit al Seminari Col·legi Sagrada Família de Tortosa com a ensenyament reglat, tot formant part dels estudis que configuren l'oferta universitària de Tortosa i les Terres de l'Ebre.

L'acte ha comptat també amb la presència de Francesc Sánchez, director de l'EUSES; d'Azael Fabregat, director del Campus URV de les Terres de l'Ebre; de Jordi Roche, conseller delegat d'EUSES, i de Ramon Quadrat, director general dels Jocs del Mediterrani 2017, el qual ha dictat la lliçó inaugural.

En el seu parlament, l'alcalde de Tortosa ha expressat que "és un moment d'alegria haver arribat a la concreció d'un projecte com aquest", i ha dit que "implementar nous graus a l'oferta universitària de les Terres de l'Ebre ha estat possible gràcies a la participació d'un equip molt ampli format per professionals de total garantia, que ens permeten conèixer el grau d'excel·lència d'aquests estudis que inaugurem".


Per la seua banda, Amposta també ha inaugurat aquest dimecres el seu grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) també de l'EUSES. En aquest primer curs, els dos graus de Tortosa i Amposta sumen una seixantena d’alumnes, dels quals un 30% provenen de fora de Catalunya. De fet, la majoria són francesos. Així ho ha donat a conèixer el conseller delegat d’EUSES durant els actes inaugurals d’ambdós cursos. Roche ha deixat clar que els graus de Fisiosteràpia i Ciències de l’Activitat Física a les Terres de l’Ebre avui són una realitat gràcies a la col·laboració público-privada. Roche també ha dit que per EUSES apostar per aquest territori és un “repte fonamental”. Per la seua banda, l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha assenyalat que aquest dimecres era un dia importantíssim per la ciutat, ja que s’ha aconseguit fer realitat un somni.

Per la seua banda, també l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha expressat que era un moment d'alegria haver arribat a la concreció d'un projecte com aquest. Així mateix, ha detallat que la capital del Baix Ebre s’ha convertit en un punt universitari de referència amb més de 3.000 estudiants.

El grau de Fisioteràpia serà impartit a les aules del Seminari Col·legi Sagrada Família de Tortosa, mentre que el grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport començarà les classes a l’espai de la biblioteca de la residència d’esportistes d’Amposta per després traslladar-se a les aules de la nova Escola d’Art i Disseny.


Imatge Ajuntament de Tortosa 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta