17 de setembre del 2012

Tortosa prohibeix anar sense samarreta pel carrer i estendre la roba als balcons del nucli antic


TORTOSA (Baix Ebre).- El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns la prohibició d'anar sense samarreta o amb banyador pel carrer, a través d'una modificació de l'ordenança pel bon ús de la via pública, més coneguda com ordenança del civisme. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat que la prohibició del nudisme o seminudisme no es va incloure en l'elaboració de la normativa perquè no era una problemàtica a la ciutat, però que ara s'ha decidit incloure en detectar un increment d'aquests casos. "En els darrers mesos hem detectat que hi ha gent que ho fa com a pràctica habitual", ha afegit Bel. Així, es tipificarà com a infracció lleu amb una sanció econòmica, que va dels 100 als 750 euros.

Amb tot, la modificació de l'ordenança del civisme també afegeix una altra prohibició; en aquest cas, la d'estendre la roba a l'exterior de les façanes i balcons dels habitatges del nucli antic. Bel ha explicat que s'acota la zona de prohibició perquè és al barri on més s'ha detectat aquesta problemàtica, denunciada per les associacions de veïns. Amb tot, l'alcalde ha remarcat que no es descarta, posteriorment, fer extensiva aquesta mesura a la resta de la ciutat. En aquest sentit, també estarà considerada com una infracció lleu.

D'altra banda, l'Ajuntament també permetrà la publicitat comercial en les terrasses dels bars, sempre i quan no se supere una mida concreta: 6 centímetres per 15 en taules, i 3 per 10 en cadires. "En moments de crisi creiem que també podem ajudar al sector, i la inclusió de publicitat amb petites enganxines no distorsiona la imatge ni l'estètica de la ciutat", ha detallat l'alcalde. Així mateix, també s'amplia la possibilitat de disposar de terrassa al carrer a fleques i pastisseries, tot i que no disposar de llicència de restauració.

El ple ordinari d'aquest mes de setembre també ha aprovat el preu de l'entrada al nou Museu de Tortosa, que ha d'obrir portes el proper 29 de setembre. Tindrà un cost de tres euros, excepte pels menors de deu anys i els usuaris de la targeta turística Tortosa Card, que serà gratuït. Així mateix, el ple ha aprovat un increment dels preus públics de l'Escola Municipal de Música d'un 3%, d'acord amb l'IPC. L'alcalde ha destacat l'esforç dels professors de l'escola, que han vist reduït el seu salari, per evitar gravar als alumnes la disminució en l'aportació que feia la Generalitat a les escoles de música.

Via ACN

8 comentaris:

  1. Un cas com lo de la foto també esta prohibit? No et podras banyar al riu sense samaretta, o retornaran aquelles cabines en rodes que usaven els victorians (Anglaterra) per entrar el mar sense que ningu els vegi la car ?

    ResponElimina
  2. Kines tonteries, lo xulo que es vore a les xiques ensenyan lo cul lo dia de cap d'any.

    ResponElimina
  3. Ja tinc ganes de veure com s' ho fa l' Ajuntament per multar i cobrar als habituals del carrer Montcada, Transpuríssima, etc, de no portar la Imperio arremangada per sobre del melic ensenyat la faca i la Xibeca. Per cert, anar borratxo o bebent alcohol (ostentosament) pel carrer no és una preocupació municipal? I aquí entrarien tants noctàmbuls de tot pelatge social, no sols els d'abans. I per aquan una norma que marqui els mínims de neteja personal? (Hi ha tant de desodorant abandonat!)

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Massa lleis estúpides, ni que fóssim una zona de platja i tothom acabés anant en banyador com a la Costa Brava! I per quina raó prohibeixen estendre roba als balcons del barri antic? tenen por que es caiguin a terra pel pes de l aroba estesa com quna s'impedí que disparessin els trabucs per les festes fa anys perque queien trossos de balcó i temien que s'esfondressin? Això vol dir que tenim un nucli antic a punt caure, si els balcons no aguanten ni el pes de la roba mullada sobre seu!

    ResponElimina
  6. Estic totalment d'acord en Joan Francesc, dubto molt que depèn a qui lo multiguen i crec que anar borracho pel carrer és més delicte que anar despullat.
    Mira que ara volia ser naturista per no malgastar en roba...

    ResponElimina
  7. Lo Nucli Antic està perfectament, gràcies. Sort dels veïns i comerciants que ens preocupem de que sigui un barri actual i real. M'agradaria vore la cara que posaries quan entres a comprar o demanar una cervesa i la veïna de dalt t'ha ruixat d'aigua o encara pitjor de lleixiu.

    Si s'ha denunciat pels veïns és perquè molesta.
    A més, a tots els edificis del nucli antic els veïns grans recorden que s'estenia als terrats, que són enormes i solejats! I ho feien sense necessitat de cap normativa.

    ResponElimina
  8. Som al barri antic joan, és normal això, i també a tots els barris de Tortosa i d'arreu el món. Quants cops he hagut d'esquivar l'aigua de la calefacció o d regar les plantes que cau fins al carrer dels balcons dels carrers de Ferreries?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta