14 de setembre del 2012

Un eix de l'Ebre soterrat?

La variant de l’eix de l’Ebre al seu pas per Tortosa i Roquetes ja té un traçat alternatiu per evitar la zona de xalets del Canalet. El conseller de Territori i Sosteniblitat, Lluís Recoder, l’explicarà aquest mateix divendres al matí, durant una visita oficial a les Terres de l’Ebre. Per tant, es podria acabar un malson que per als veïns de l’EMD de Jesús ha durat gairebé set anys, des que al desembre del 2005 la Generalitat va anunciar l'inici d'un desdoblament de la C-12 que trinxava el Canalet, un sector reconegut com a zona urbana en el nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Tortosa. Caldrà veure si finalment la Generalitat ha atès les reclamacions de l’EMD de Jesús i també de l’Ajuntament de Tortosa, que sempre han demanat un traçat alternatiu, i sempre amb unanimitat. També caldrà veure com s’ha resolt l’encaix de la variant al terme municipal de Roquetes, per apropar la carretera a les antigues naus de la Lear i fer més atractiva la reindustrialització de la zona. I també faltarà per veure si finalment s’opta per un soterrament parcial o total de l’eix de l’Ebre, després dels sondejos geotècnics que es van realitzar fa només uns mesos en el tram urbà de la carretera, l’anomenada avinguda Marcel·lí Domingo, en el secret i en l'hermetisme més absolut.

3 comentaris:

  1. Soterraran la via i a "la Lechera" per on passarà ?
    I on començaran a soterrar-la, a Aldover ? o a Jesús ? Llavors, poca cosa resoldrem.

    ResponElimina
  2. A mi em sembla, cada cop més, que a a CiU els han impartit els d'Adelsson un curs accelerat de senyals de fum.
    És que en portem unes quantes darrerament que semblen fetes per un aprenent en comptes d'un Sioux de pura raça.
    Les coses clares, d'on no n'hi ha no en raja.
    I l'ACA, per dir un cas, truca a la porta cada dia. Com el carter de la "peli" però sense el Nicholsson i amb un tic més paranoic encara.
    Ara per ara, lamentablement, la inversió amb futur més interessant son les places de bous a Alfara.
    I recordem el paradigma dels convergents:
    Montull, Montull,
    para, parapapapà,
    Montull, Montull.
    .......
    (si és la banda sonora de la "Pantera Rosa")

    ResponElimina
  3. Jo crec que és la millor solució, ja que pel canalet o més amunt se tindrien que construir ponts molt cars i apart de la destrucció de vegetació. Això si, pels xalets il.legals no men alegro.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta