19 d’octubre del 2012

El Baix Ebre senyalitzarà el final de la via verda entre Tortosa i Riumar

TORTOSA (Baix Ebre).- El Consell Comarcal del Baix Ebre senyalitzarà abans de final d’any la prolongació de la via verda del Baix Ebre entre Tortosa i la zona de la desembocadura. Serà a partir de la signatura d’un conveni amb els ajuntaments de Deltebre i l’Aldea, perquè el consell puga senyalitzar els camins que són de titularitat municipal. Així ho ha anunciat aquest divendres el president de l’ens comarcal, Lluís Soler, durant la seua participació a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, tot avançant que la signatura del conveni serà el proper 31 d’octubre. L’objectiu de l’acord és que els usuaris de la via verda de la Terra Alta i del Baix Ebre, quan arriben a Tortosa i travessen el riu per l’antic pont del tren -les obres del qual estan a punt d’enllestir-se-, puguen seguir per Campredó i una sèrie de camins senyalitzats fins a la zona de Riumar, al terme municipal de Deltebre.



Soler ha assenyalat que les obres de senyalització horitzontal i vertical es faran abans de final d’any, en part gràcies al suport econòmic del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. En una primera fase, es farà la senyalització entre Campredó i l’entrada del nucli de Jesús i Maria, al municipi de Deltebre. I durant l’any 2013, abans de l’estiu, es farien les obres del tram entre el nucli urbà de Deltebre i la urbanització de Riumar. Soler també ha recordat que enguany el Consell Comarcal del Baix Ebre ha fet les obres d’electrificació dels túnels amb energia solar. D’aquesta manera, la via verda del Baix Ebre ja està totalment adaptada a les necessitats d’un lloc natural i atractiu turístic de primer ordre, i ara només cal fer les obres per unir el Parc Natural dels Ports amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

D’altra banda, el president del Consell Comarcal ha explicat que s’han reunit diverses vegades amb els responsables de Costes del Ministeri de Medi Ambient, que té redactat el projecte bàsic de la via verda per la vora del riu Ebre, tot i que el govern de l’Estat han deixat aquesta actuació sense cap tipus de partida en el pressupost general per al 2013. És per això que el consell del Baix Ebre ha decidit apostar per la senyalització dels itineraris alternatius que permetin els usuaris de la Via Verda arribar fins al Delta.

2 comentaris:

  1. A banda dels senyals que ficaran (m'alegro), trobo que més important seria fer una via per bicis/vianants com cal entre Tortosa/Campredo (el troç que conec). No trobo gens bé que sigui compartit ara en cotxes. De fet, ara és el cami de cotxes de sempre, amb pintures i senyals dient que hi van bicis. Si volen que les families usen la bici tranquils i segurs, cal fer una via per bicis / vianants seperats dels cotxes.

    ResponElimina
  2. Lo que hi ha ara entre Tortosa i l'Aldea es una merda i de les grosses. Gastar los diners per fer lo tonto, millor que los donen a l'església, que ells ho repartiran catòlicament entre els més necessitats, jajaaj.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta