1 d’octubre del 2012

Jordan (ICV) recorda que el nou Museu de Tortosa naix sense personal propi


TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per celebrar l’obertura de portes del nou Museu de Tortosa. Un nou equipament cultural i turístic que, segons ha destacat Jordan, és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament amb la Generalitat i el govern de l’Estat, tot aportant un finançament que ha permès recuperar l’antic escorxador de Tortosa, on s’ha ubicat el museu. Amb tot, Jordan ha volgut anar més enllà de la satisfacció i ha recordat que l’equipament encara necessita ser reconegut com a museu per part de la Generalitat. A més, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha assenyalat que el nou Museu de Tortosa encara no té personal propi, ni tan sol un director o directora com a persona responsable.

En la mateixa línia, Jordan ha lamentat que les dificultats econòmiques que travessa l’Ajuntament, a causa de la crisi, hagen obligat a redimensionar el projecte inicial del Museu de Tortosa, que havia d’ocupar els diversos pavellons de l’antic escorxador. Segons el portaveu d’Iniciativa, això provoca que s’hagen d’exposar menys peces, i que l’espai del Museu de Tortosa dedicat als tres darrers segles siga molt reduït. Jordan ha remarcat que, un cop que millore la situació econòmica, Tortosa ha de fixar-se el repte d’ampliar el nou museu.

En la mateixa entrevista, Jordan ha tornat a reclamar en nom d’Iniciativa la redacció d’un pla estratègic per a la ciutat, que entre d’altres coses marque les línies estratègiques per aprofitar el patrimoni històric, arquitectònic i arqueològic com a atractiu turístic. En aquest sentit, el portaveu d’Iniciativa ha lamentat que durant els darrers anys s’hagen gastat els recursos que arribaven a l’Ajuntament en fer nous pavellons poliesportius, o en altres obres que eren secundàries per a l’economia. En la mateixa línia, Jordan ha aprofitat per carregar contra el projecte del nou complex de piscines que impulsa el govern de Ferran Bel, i les obres del qual estan aturades des de fa més d’un any.

D’altra banda, quant al bloqueig del projecte del pàrquing a la plaça Mossèn Sol, el portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa s’ha preguntat com es va atrevir el govern de Ferran Bel a impulsar la construcció d’un aparcament en uns terrenys que no són de l’Ajuntament. De fet, el projecte està aturat, segons el govern municipal, perquè el consistori ha de resoldre abans la compra o l’expropiació d’una franja de terrenys que pertanyen al Casal Tortosí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta