16 d’octubre del 2012

La cooperació entre el sector públic i privat centra les Jornades d'economia del Montsià

SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- El pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita serà l'escenari de les Jornades d'economia del Montsià, organitzades per Montsià Actiu. Aquestes jornades tenen per objectiu facilitar les eines per a la internacionalització de les empreses i potenciar la col·laboració entre els sectors públic i privat.  

Els propers dies 25, 26 i 27 d'octubre tindran lloc al Pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita les Jornades d'Economia del Montsià, organitzades per Montsià Actiu. Aquesta iniciativa compta amb el suport de tots els Ajuntaments de la comarca i amb l'adhesió d'una trentena d'agents privats.  Les Jornades d'Economia del Montsià pretenen ser una plataforma de coneixement per a les empreses, el sector públic i la ciutadania, on l'economia l'esperit emprenedor i la innovació seran els eixos transversals de cadascuna de les tres jornades.  

El dia 25, l'empresa és la protagonista. S'ha dissenyat un programa per facilitar les eines a aquelles empreses del territori que tenen per objectiu la exportació. La jornada serà inaugurada per Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, i hi participaran Adam Papasseit, cap del programa d'inici a l'exportació d'ACC1Ó; Marc Borrell, propietari de Borsub Internacional, i Mireia López, cap de mercats d'Amèrica Llatina d'ACC1Ó. Per la tarda, qualsevol empresa del territori, interessada en el seu propi procés d'internacionalització, podrà ser atesa individualment per cadascun dels tres experts.  
El dia 26, la jornada estarà dedicada a la cooperació entre el sector públic i privat. Des de Montsià Actiu es considera que, en el moment econòmic actual, és de vital importància la cooperació entre el sector públic i els diferents sectors econòmics i socials del territori. Hi intervindrà el subdirector general del SOC, Mateo Hernando, que donarà la visió pública, i per a la visió privada es comptarà amb l'Associació de Dones Empresàries i Emprenedores del les Terres de l'Ebre (ADEDE). A més a més, es donaran a conèixer tres experiències del país on la cooperació està generant oportunitats de negoci per al sector privat.  

Finalment, la jornada del dia 27 estarà dedicada a la ciutadania i la temàtica es  centrarà en la nova economia, on personatges de renom que donaran la seua visió de la nova economia vista des de diferents disciplines. Segons ha explicat el conseller d'Empresa, Indústria i Ocupació, Ivan Romeu, "aquestes jornades serviran per a marcar un punt d'inflexió de cara a fomentar noves iniciatives empresarials per a la dinamització econòmica del nostre territori i facilitar també la cooperació entre els municipis per a una millor coordinació a l'hora de planificar accions que serveixin per a sortir-nos-en d'aquesta situació de crisi".
 
Aquestes jornades tenen el seu origen en el Fòrum del Talent que es va posar en marxa des de Montsià Actiu l'any 2011. És per això que a l'hora de programar el seu contingut s'ha tingut en compte les demandes manifestades per les empreses que s'han beneficiat d'alguna de les diferents accions que Montsià Actiu duu a terme a través del projecte "Treball a les 7 Comarques", cofinançat pel SOC i el Fons Social Europeu.  

Imatge Consell Comarcal del Montsià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta