17 d’octubre del 2012

La polèmica del 'Petits Artites' sobre la independència s'escampa als mitjans i a la xarxa

TERRES DE L'EBRE.- La polèmica que ha generat el programa Petits Artistes de Canal 21 Ebre continua ben viva. El Periódico de Catalunya publicava aquest dimarts una plana sencera sobre el tema, on donava a conèixer que el patrocinador principal del programa ha decidit retirar els anuncis tant d’aquesta cadena com de la resta de mitjans del grup. I també el Diari Ebre -edició ebrenca del Diari de Tarragona- dedica la seua portada d'aquest dimecres al mateix tema, amb el titular 'Polèmica per un programa de TV on els nens parlen de la independència'. El Diari Ebre informa que tant Canal 21 Ebre com l'Ajuntament de Deltebre rebutgen les crítiques. De fet, l'alcalde de la població, Gervasi Aspa, dóna suport tant a l'escola Sant Miquel com a la televisió ebrenca, davant els atacs dels mitjans de comunicació estatals de caràcter conservador. A més, també el diari electrònic El Singular Digital ha recuperat aquest dimarts el tema, amb el titular Atac de la 'caverna mediàtica' als xiquets de l'Ebre.

Per la seua banda, també el programa El Gato al Agua, del canal de televisio Intereconomía, va recuperar el tema aquest dilluns, amb motiu d’una tertulia en què es va arribar a assenyalar que les opinions sobre la independència que expressaven els alumnes de l’escola Sant Miquel de Deltebre formaven part d’un discurs manipulat. De fet, un dels tertulians va comparar les opinions dels alumnes amb els discursos que feien les joventuts nazis. En aquest programa va participar-hi en directe la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

D'altra banda, la polèmica va ser difosa aquest mateix dimarts per l’agència Efe, i recollida novament per mitjans estatals i nacionals, com per exemple el diari Ara. De la mateixa manera, la decisió de Telepizza de retirar el patrocini i els anuncis de Canal 21 Ebre ha generat tot tipus de comentaris a favor i en contra tant a Twitter -amb etiquetes com #boicotatelepizza- com a Facebook. Al marge d'això, el vídeo del programa, que va ser despenjat d'internet per Canal 21 Ebre per protegir la imatge dels menors davant de la polèmica, però tornat a penjar per algun altre usuari a YouTube, ja ha acumulat més de 134.000 visualitzacions i més de 1.780 comentaris.

Davant de tot plegat, Canal 21 Ebre ha volgut remarcar una vegada més que en l’enregistrament de Petits Artistes mai va haver-hi cap intencionalitat política, i que només va voler fer-se un retrat d’un tema d’actualitat, amb el punt de vista dels xiquets i xiquetes, amb una intenció periodística i sociològica.

6 comentaris:

  1. Anda que esta gent son molt legals amb la comidabasura que venen....
    mierdapizza....

    ResponElimina
  2. Això és Espanya per qui encara no ho sabia. Així, mentre un coronel pot dit tranquil·lament que es declare l'estat de guerra a Catalunya, uns xiquets no poden dir el que pensen respecte la llibertat nacional.
    Per mi, l'Espanya Una, Grande y Libre com la Federal (que no ha existit ni existirà) se'n poden anar a fer la mà! Panda de tancats mentals de dalt a baix.

    ResponElimina
  3. Felicitats a Canal 21 per apuntar-se al cumul de desproposits juntament amb el ministre d'incultura sinyó Wert, els bèsties del bestiari il.lustrat, el PPero artiste que fot a Mas disfrassat de nazi i demes il.luminats que pul.lulen estos dies tant espanyolistes com independentistes. Mentre lo país afonant-se...i juguem a les banderetes. Si Canal 21 volia els seus 5 minuts de fama ja els té...i la caverna fotent les imatges a tort i a dret. Imagineu-vos ara que los crios fossen de Valladolid i canvieu la bandereta per la rojigualda i lo que diuen d'Espanya ho diguessem de Catalunya...segur que més d'un demanaria un esparadrap a la boca de les criatures. En los xiquets se juga a altres coses...no a fer política.

    ResponElimina
  4. Crec sincerament que d'haver sabut les conseqüències, Canal 21 no hagés fet el programa, encara que només fos per les repercussions econòmiques. Tampoc crec que fes el programa amb l'intencionalitat de que sortís com va sortit ( tot i que, a Deltebre ? ). No es precisament este canal local el que es pugui etiquetar d'independentista. Ni del contrari.
    El que potser no es va valorar prou, atesa la situació i rebombori en el que estem, que tal com va quedar el vídeo podia comportar molta polèmica. Sobre tot tenint en compte que, a pesar de l'autorització dels pares, era exposar innecessàriament els xiquets.

    ResponElimina
  5. Cuando no se miden las consecuencias, suele pasar esto que está pasando ...

    Creo recordar que al Sr. Jordi Gonzalez le pasó algo parecido ( incluso peor, pues el programa La Noria desapareció )...

    Ahora bien, lo de que los niños no estaban un "poco" adoctrinados, no hay quien se lo crea ...
    y no quiero decir que lo fueran por los realizadores del programa, pero ...

    ResponElimina
  6. Penso que són xiquets, i senten i veuen el que passa al seu voltant. El que diuen són els 4 tòpics molt superficials, sense massa maldat. És com quan ets del Barça de ben petitet, tampoc saps molt bé perquè, però penses que els teus són els bons i els altres els dolents. Quan creixes, vull pensar que és així, normalment veus que les coses no són ni blanques ni negres i que tot és pot matissar.
    El problema és que el discurs de molts adults és igual de poc superficial. O sigui, que dona que pensar. Les bases que s'han de donar als xiquets han d'estar orientades a desenvolupar l'esperit crític arribat el moment. I
    I ficats a escandalizar-se, jo m'assustaria més que xiquets de 7 o 8 anys em fessin un discurs madur sobre política. Quin yuyu, no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta