5 de novembre del 2012

Aspa (ERC) crida el PP a aprovar alguna esmena per evitar el 'desastre' a les Terres de l'Ebre


TERRES DE L'EBRE.- El president de la federació de l’Ebre d’ERC, Gervasi Aspa, ha fet públiques aquest matí les esmenes que el seu partit ha presentat al pressupost general de l’Estat del 2013 per a les Terres de l’Ebre. Aspa ha afirmat que tenen poques esperances en què puguen prosperar, però que els republicans les presenten "per evitar el desastre que suposa la manca d’inversió del Govern del PP", a qui ha instat a aprovar "alguna esmena que presentem des de les Terres de l’Ebre".

En total, la federació d’ERC ha presentat 43 esmenes, que sumen un total de 105 milions i que tenen com a prioritat les infraestructures i la dinamització econòmica. Aspa ha qualificat com a "molt importants" les demandes de 5 milions d'euros per a un segon fons d’industrialització, un milió d'euros per la reindustrialització i diversificació eocnòmica de l’àrea nuclear Móra-Ascó-Flix i quatre milions d'euros per al projecte de gasificació de la Ribera d’Ebre. L’altre gran bloc d’esmenes és el dedicat a les infraestructures viàries. Així, ERC demana partides per començar les obres de les variants de l’N-420 de Gandesa i Cobera d’Ebre, i per acabar la variant de l’Aldea dintre del 2013. El president republicà també ha recordat que ERC continua insistint que "mentre no hi hagi una alternativa gratuïta a l’autopista AP-7, cal corregir aquesta situació injusta". Per tant, han presentat una esmena de 20 milions d’euros per alliberar els peatges de les Terres de l’Ebre, mentre no es connecte l’autovia A-7 amb el territori.

En aquest mateix apartat, Aspa ha anunciat que l’esmena de millora de l’accés de les Cases d’Alcanar amb l’N-340 (400.000 euros) i la subvenció per a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes (80.000 euros) s’intentaran pactar i consensuar amb la resta de partits. "L’accés amb seguretat a les Cases d’Alcanar i el fet d’assegurar la supervivència de l’Observatori són qüestions d’urgència i necessitat que estan per sobre d’ideologies i de partits, i ho hem de defensar tots junts a Madrid", ha manifestat Aspa. En la mateixa línia, Aspa ha destacat els 400.000 euros que han demanat per elaborar un pla de detecció, neteja i eliminació de restes d’artefactes bèl·lics als espais de la Batalla de l’Ebre.

D'altra banda, el president republicà ha recordat que "tots els governs espanyols, tant del PP com del PSOE,  han maltractat les Terres de l’Ebre i les han convertit en el forat negre de les inversions". Per Aspa, "ha arribat el moment de dir prou i demanar tots units allò que necessitem per tenir futur, i també d’exigir responsabilitats a aquells que posen per davant la cadira al territori". Aspa hi ha afegit que "ens agradaria que els agents econòmics i socials i entitats com la Cambra de Comerç, que en altres temps estaven tan actives, fossin ara exigents a l’hora de demanar responsabilitats a aquells que no defensin els interessos de les Terres de l’Ebre a Madrid".

Per la seua banda, el candidat d'ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó, ha manifestat que "aquests pressupostos són el millor exemple de l’espoli en inversions i infraestructures que pateixen les Terres de l’Ebre per part dels governs espanyols; un exemple d’espoli al qual hem de sumar l’espoli fluvial i els peatges. La solució per acabar amb aquest maltracte, tothom la sap i la tenim a tocar: és la independència de Catalunya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta