12 de novembre del 2012

Buscaran un accés alternatiu al túnel del Pinell de Brai, a causa dels esllavissaments a la Via Verda de la Terra Alta

PINELL DE BRAI (Terra Alta).- El Consell Comarcal de la Terra Alta buscarà un pas alternatiu al Pinell de Brai, per evitar el pas en un túnel de la Via Verda on s'han detectat moviments de terres. El consell ha demanat la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat per analitzar en quines condicions es troba el túnel del Pinell, i quines accions caldria emprendre per evitar qualsevol risc. De fet, el conseller Lluís Recoder es va comprometre fa uns dies a facilitar personal tècnic, durant una reunió a Gandesa. De la mateixa manera, també es netejarà en pocs dies els esllavissaments que mantenen un tram de la Via Verda inutilitzable entre Horta de Sant Joan i Bot.

El president de la Terra Alta, Carles Luz, ha assegurat que el tram Arnes- La Fontcalda serà transitable al complet en pocs dies. Les fortes pluges de fa tres setmanes van provocar un esllavissament de pedres en un tram de la Via Verda, al terme d'Horta de Sant Joan. També la pluja ha retardat l'inici de la neteja que començarà aquesta setmana i que estarà enllestida en pocs dies. Un altre tram afectat és el túnel del Pinell de Brai, on ja fa temps que es van col·locar uns indicadors de moviments de terres que ara s'han bellugat. Luz ha explicat que mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat estudia l'estat del túnel, es facilitarà una via de pas que tècnics municipals del Pinell i del Consell Comarcal començaran a buscar aquesta mateixa setmana. Luz ha insistit, però, que tots els túnels de la Via Verda estan en bones condicions. El control que es du a terme sobre al túnel del Pinell de Brai es fa degut a l'orografia, la inestabilitat del terreny i la proximitat amb una antiga cantera.

Via ACN
Imatge Consell Comarcal de la Terra Alta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta