30 de novembre del 2012

Canal 21 Ebre lidera el rànquing de la TDT del territori, amb 13.000 espectadors diaris



TERRES DE L'EBRE.- Canal 21 Ebre continua incrementant el seu nombre d’espectadors, i ja lidera el rànquing d'espectadors de la TDT a les Terres de l'Ebre. Segons la tercera onada del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura d’aquest any 2012, aquesta televisió privada ja compta amb 13.000 espectadors absoluts diaris, el que són 2.000 més respecte el passat més de juliol, quan es van donar a conèixer les anteriors dades del Baròmetre. Així, Canal 21 Ebre es converteix en líder d’audiència a les Terres de l’Ebre amb un 16’4% de share o quota de pantalla. És a dir, ja és la televisió local i comarcal més vista al territori.

A més, Canal 21 Ebre ha estat la única de les tres televisions privades de les Terres de l’Ebre que ha registrat un nou increment del nombre d’espectadors, mentre que les altres o bé n’han perdut o bé han mantingut el mateix nombre, sense registrar cap canvi. Canal Terres de l’Ebre, que fins ara ocupava la primera posició, ha perdut 2.000 espectadors i es queda amb 9.000.  Al mateix temps, L’Ebre TV no guanya espectadors i manté els 10.000 de la darrera onada del Baròmetre.

D'altra banda, quant a les publicacions mensuals, la revista gratuïta Cop d’Ull també registra un increment de 3.000 lectors respecte les dades de l’anterior onada del Baròmetre. Així, Cop d’Ull ja compta amb 35.000 lectors. Per tant, la revista que l’empresa Doble Columna, amb seu a Tortosa, edita des de fa 17 anys continua sent el mensual gratuït més llegit a les Terres de l’Ebre. Així mateix, si ens fixem en el conjunt de la demarcació de Tarragona, Cop d’Ull se situa en la tercera posició del rànquing de revistes mensuals més llegides, per darrera de Muy Interesante amb 53.000 lectors, i National Geographic, amb 36.000.

Amb tot, les dades publicades pel Baròmetre de la Comunicació i la Cultura només fan referència a l'àmbit català, és a dir, només té present els lectors que la revista té al Baix Ebre i al Montsià, i per tant, no recull els lectors del Baix Maestrat, comarca veïna del País Valencià, cosa que cal tenir en compte ja que si sumessin els lectors que el Cop d'Ull té en aquesta tercera comarca la xifra de 35.000 lectors augmentaria considerablement.

Quant a la resta de publicacions setmanals i quinzenals del territori, l'Estel compta amb 43.000 lectors; el setmanari La Veu de l'Ebre, amb 32.000 lectors; i el Més Ebre, amb 26.000. Pel que fa a la resta de mitjans de comunicació amb més audiència a la demarcació, trobem a Televisió de Catalunya amb 313.000 espectadors; Catalunya Ràdio, que passa per davant a RAC1 de dilluns a diumenge amb 75.000 i 62.000 oients respectivament, i el Diari de Tarragona, el qual també continua líder en premsa escrita diària, amb 102.000 lectors.

1 comentari:

  1. Enhorabona.
    Amb millor qualitat d'imatge, la pròxima onada, 2.000 més. En una TDT hauria de ser lo normal. Qualsevol diria que no voleu que se us vegin les arrugues.......

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta