19 de novembre del 2012

CiU es compromet a defensar l'Ebre i a promoure el diàleg per impulsar les infraestructures



TORTOSA (Baix Ebre).- La candidata de les Terres de l'Ebre i número 4 de CiU a Tarragona, Meritxell Roigé, ha fixat aquest dilluns la defensa del riu i del cabal ecològic de l'Ebre com una de les prioritats del seu programa electoral. Roigé ha assegurat que CiU es mantindrà "ferma" per assolir els cabals proposats per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. Així, en una roda de premsa acompanyada pel conseller de Territori i Sostenibilitat i número 8 a les llistes per Barcelona, Lluís Recoder, els convergents també han tret pit d'haver desencallat, en aquests dos anys de legislatura, el traçat de la variant de l'Eix de l'Ebre al seu pas per Tortosa. Un acord que ha estat posat com a exemple del que podria fer-se amb l'autovia A-7, si Catalunya tingués estructures d'estat.

Roigé ha destacat que al territori hi ha una "mancança important" de carreteres de competència estatal, i ha assegurat que amb estructures d'estat pròpies es podrien arribar a assolir. És el cas de la sortida al mar de l'A-68 -que ve de l'Aragó- o de l'autovia A-7. "És un escàndol que encara no hi hagi ni un euro pel tram que va de la Jana (Castelló) a l'Hospitalet de l'Infant", ha asseverat Roigé, que ha recordat que l'Estat no ha escoltat el territori on s'ha consensuat el traçat.

Davant d'això, tant Roigé com Recoder s'han mostrat orgullosos d'haver pogut desencallar "amb voluntat de diàleg i escoltant al territori" el traçat per a la variant de l'Eix de l'Ebre (C-12) al seu pas per Tortosa. El conseller Lluís Recoder ha assegurat que fa dos anys es van trobar un traçat "enverinat" per la manca de diàleg entre la Generalitat i els ajuntaments de Tortosa i Roquetes. Recoder ha fixat el "diàleg" com la base per arribar a enteses, un diàleg, que també s'ha practicat per consensuar unes al·legacions al pla hidrològic de conca.

Via ACN

1 comentari:

  1. Efectivament, la millor solució per desencallar el traçat protestat d'una variant, és no fer la variant. Diàleg amb qui, amb els eteris i abstractes usuaris de la variant o amb els propietaris afectats pel traçat ? Això és desencallar ? potser sí. A canvi de renunciar a fer la variant. I QUINA BARRA....
    Ara, ja li asseguro jo que amb aquesta política que s'oblide de fer presons i altres equipaments que sempre comporten conflictes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta