26 de novembre del 2012

CiU guanya les eleccions al Parlament, però perd 12 diputats i necessitarà ERC



TERRES DE L'EBRE .- Convergència i Unió (CiU) ha patit una davallada de 12 diputats, fins als 50 i lluny de la majoria absoluta, mentre que ERC s'ha convertit en la segona força del Parlament després de doblar els resultats del 2010, passant dels 10 diputats als 21, amb el 99,04% escrutat. Pel que fa el PSC, perd 8 diputats i passa dels 28 aconseguits fa dos anys a 20, i és el tercer grup al Parlament. El PP baixa fins al quart lloc, però guanya un diputat i se situa a 19, mentre que ICV-EUiA guanya tres diputats fins a assolir els 13. Per la seua banda, Ciutadans triplica els resultats i suma nou escons -un dels quals, a la demarcació de Tarragona-, mentre que la CUP s'estrena al Parlament i entra amb tres representants. SI, en canvi, queda fora de la cambra.

Amb aquests resultats, el president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha afirmat que només la federació nacionalista pot liderar el nou Govern, però ha advertit que caldrà que altres forces polítiques es facen corresponsables del projecte de país i de la governació del dia a dia. De fet, en el que s'ha interpretat com un gest cap a ERC, Mas ha afirmat que el procés cap al dret a decidir tira endavant, i que intentarà realitzar la consulta "en les actuals condicions polítiques". "ERC estarà a l'alçada de les seves responsabilitat i del que el país necessita·, ha respost Oriol Junqueras, el candidat dels republicans a la presidència de la Generalitat.

Al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, amb 18 diputats per escollir, la federació nacionalista ha perdut dos representants, passant dels 9 als 7. Això vol dir que només Meritxell Roigé i Annabel Marcos representaran CiU de les Terres de l'Ebre al Parlament, ja que Mila Fernández ocupava el desè lloc de la llista. El PP ha conservat els tres que tenia, i la senienca Cruz Sabaté queda lluny de poder entrar al Parlament, com a número 5 de la candidatura dels populars. En canvi, ERC triplica els resultats, amb tres diputats enlloc de l'únic escó del 2010, i per tant l'exdelegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, serà diputat al Parlament. El PSC, en canvi, ha perdut un diputat, de quatre a tres, però la ulldeconenca Núria Ventura conserva l'acta de diputada. El diputat que perd el PSC el guanya Ciutadans, que ha obtingut un representant per primera vegada en aquesta demarcació. Finalment, ICV-EUiA conserva la diputada Hortènsia Grau, i el tortosí Jordi Jordan no aconsegueix entrar al Parlament, tot i el que auguraven algunes enquestes.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta