8 de novembre del 2012

CiU obtindria la majoria absoluta amb un resultat d'entre 69 i 71 diputats, segons l'últim sondeig del CEO

BARCELONA.- El darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), fet a partir d'enquestes realitzades el 31 d'octubre, dóna la majoria absoluta a Convergència i Unió (CIU) en les eleccions al Parlament del 25 de novembre, amb un resultat d'entre 69 i 71 diputats. El Partit Popular, segons la projecció que el CEO fa a partir d'aquest sondeig, se situa com a segona força aconseguint entre 18 i 19 escons, mentre que el PSC queda tercer obtenint 15 diputats. Esquerra Republicana de Catalunya en suma 14, ICV-EUiA es manté amb 10 escons, i Ciutadans creix fins als 6. Solidaritat, en canvi, quedaria fora del Parlament, però la CUP oscil·la entre els 0 i els 3 diputats. El resultat del sondeig del CEO es dóna a conèixer quan falten poques hores per a l'inici oficial de la campanya electoral per als comicis del 25-N, aquesta propera mitjanit.

D'altra banda, segons el mateix sondeig,eEl 57% de la ciutadania votaria a favor en un referèndum per decidir la independència. En contra d'aquesta opció, s'hi posicionaria un 20,5%, mentre que un 14,3 s'abstindria o no aniria a votar. A més, un 44% creu que Catalunya hauria de ser un estat independent i un 25,5 opta per tenir un estat dins d'una Espanya federal. També sobre les opcions preferides sobre què ha de ser Catalunya, un 19,1% es mostra a favor de continuar sent una comunitat autònoma d'Espanya i un 4% preferiria la consideració de regió.

Via ACN
Imatge CiU

6 comentaris:

  1. Qui collons comfia en estos mafiosos? Esque al final pareixem tontos. Quina millor propaganda que la de les seues retallades, les autopistes que paguem i re paguem i la privatitzacio de la sanitat...

    ResponElimina
  2. Tot plegat és compatible amb la vaga del 14 ? Difícilment. Per acabar d'adobar-ho, el PP segon. Sensacional. La gent és capaç de secundar una vaga general i a l'endemà votar als principals culpables de les retallades i polítiques que han portat a la convocatòria d'aquesta ? Es podrà dir....ens juguem la independència, pos mol bé, qui així ho pensi pot votar independència sense votar convergència. I el mateix del PP, pot optar continuar com ara sense votar PP.
    Avui sentia com Oriol Junqueres deia que l'ideal seria que l'endemà de les eleccions, sortissin Mas i el cap de l'oposició a explicar al mon què és Catalunya ( textual ). Suposo que ho deia pensant amb que el cap de l'oposició seria ell. Veurem. Hi ha molt de peix per vendre, o el que és el mateix, molta indecisió que, encara que per al CEO amb la seua cuina post-sondeig els doni això, tot està per veure, entre altres raons perquè les extrapolacions en estes eleccions a partir d'altres difícilment poden ser molt científiques en la mesura que és el primer cop que l'eix nacional/territorial té una preponderància tan important.
    Amb tot, també cal afegir que el CIS ha tret una altra enquesta en que no dona majoria absoluta a CiU i situa segon al PSC. Si en surt una tercera , segur que algú l'encerta.

    ResponElimina
  3. Estes són les enquestes de David Madí i Oriol Pujol, voleu dir que tenen la mínima credibilitat? Les ha cuinat Sancho?

    ResponElimina
  4. Si fan trampes com van fer a les municipals de Tortosa, en especial a Jesus, potser si que guanyaran...

    ResponElimina
  5. Això de Jesús m'interessa. Compta, compta....

    ResponElimina
  6. Haurien guanyat igual, però no crec que fos coincidència que quan vaig fer d'apoderat, les paperetes estesen totes girades excepte les de CIU. Me referixo allí on la gent se tanca perquè no te veiguen. Com érem 4 gats no donàvem més de si. Però mon vam fer un fart de corregir les nostres i les dels demés partits. A Jesús no vaig anar, però confiant en la paraula del company que si va anar, los de CIU ho feien bastant descarat. A la barriada dels Reguers i a la EMD de Campredó tot correcte. Per la tarde ja me vaig cansar i me'n vaig anar a vere lo Tortosa que va salvar la categoria aquell dia. La noticia alegre d'aquell domenge...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta