17 de novembre del 2012

El bisbe de Menorca, candidat a substituir Xavier Salinas com a bisbe de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- El nomenament oficial de l'actual bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, com a nou bisbe de Mallorca, ja ha desfermat mateix aquest divendres les especulacions sobre qui podria ocupar el seu lloc al palau del carrer Croera. En aquest sentit, un dels candidats millor situats per rellevar Salinas és, segons diverses informacions, l'actual bisbe de Menorca, Salvador Giménez Valls. Per tant, la marxa de Salinas cap a Mallorca provocaria un moviment en direcció contrària, des de les illes Balears. A més, també cal recordar que Salinas va arribar el 1997 a Tortosa després d'haver estat durant cinc anys bisbe d'Eivissa. Salinas i el seu possible successor van coincidir fa pocs mesos, al febrer del 2012, en una reunió de la Província Eclesiàstica Valentina, com mostra aquesta imatge en què el bisbe de Tortosa apareix al costat de Giménez Valls (amb una carpeta de color blau).

Segons ha explicat el mateix Salinas aquest divendres, a partir del nomenament, hi ha dos mesos per prendre possessió del nou destí. Així, aquest acte a la catedral de Palma podria ser entorn al 12 de gener. Fins a la data, Salinas continuarà com a bisbe de Tortosa, segons les normes que estableix el Dret Canònic. A partir de la seua presa de possessió es nomenarà un administrador apostòlic com a màxim responsable de la diòcesi, fins que el Vaticà nomene un nou bisbe per a la diòcesi tortosina, molt possiblement cap a l'estiu. I el substituït de Salinas, nascut fa 64 anys a València, podria ser un altre bisbe del País Valencià.

Salvador Giménez Valls és bisbe de Menorca des del 2009. Va néixer el 31 de maig de 1948 a Muro d'Alcoi, província d'Alacant i arxidiòcesi de València. En 1960 va ingressar en el Seminari Metropolità de València per a cursar els estudis eclesiàstics. És Batxiller en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Va Ser ordenat sacerdot el 9 de juny de 1973. És llicenciat en Filosofia i Lletres, amb especialització en Història, per la Universitat Literària de València.

Giménez Valls va iniciar el seu ministeri sacerdotal com a rector de Santiago Apòstol d'Alboraig, del 1973 al 1977, quan va ser nomenat director del Col·legi "Claret" a Xàtiva  càrrec que va desenvolupar fins al 1980. Aquest any va ser nomenat rector del Seminari Menor, a Montcada, on va romandre fins al 1982. Des del 1982 fins al 1989, va ser cap d'estudis de l'Escola Universitària de Magisteri "Edetania". Des del 1989 al 1996 va ser rector de Sant Mauro i San Francisco a Alcoi (Alacant) i Arxiprest del Arxiprestat de Verge dels Lliris i Sant Jordi a Alcoi (Alacant) entre 1993 i 1996. Des d'aquest últim any i fins al seu nomenament episcopal va ser vicari episcopal de la Rectoria II València Centre i Sud-oest. A més, entre 1987 i 1989, va ser director de la Secció d'Ensenyament Religiós, dintre del Secretariat de la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesis de la CEE , i va ser membre del Col·legi de Consultors entre 1994 i 2001. Finalment, l'11 de maig de 2005 es feia públic el seu nomenament com Bisbe Auxiliar de València. Va rebre l'ordenació episcopal el 2 de juliol del mateix any. En la Conferència Episcopal Espanyola és membre de la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesi.


Imatge Menorca.info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta