7 de novembre del 2012

El CAT podria garantir l'abastament entre tres dies i una setmana, en cas d'emergència a Flix


L'AMPOLLA (Baix Ebre).- El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) podria garantir l'abastament entre tres o quatre dies, a l'estiu, i durant una setmana, a l'hivern, en cas d'emergència per contaminació amb motiu de les obres de descontaminació del pantà de Flix. Així ho ha assegurat aquest dimecres el director gerent del CAT, Salvador Plana, qui ha explicat que l'ens gestor del minitransvasament de l'Ebre a Tarragona està preparat per fer-hi front amb garanties, després d'haver aprovat el seu pla d'emergència i haver superat simulacres per constatar que les reserves i els pous de Vinallop serien suficients. Malgrat això, Plana ha reclamat que s'executin les obres pendents del pla de restitució i el pla d'emergències dels regants, que permetria disposar de l'aigua dels canals.

En aquest sentit, el CAT ha convocat per al pròxim dia 29 de novembre els representants dels municipis i indústries abonades. Una reunió on assistirà també el director d'obra d'Acuamed, per donar informació de "primera mà" sobre la situació del projecte i explicar el pla d'emergència en cas de contaminació. Plana ha reiterat que l'ens disposa de suficient marge de maniobra per poder continuar bombejant aigua al Camp de Tarragona durant una setmana en època hivernal. "A l'estiu, quan es duplica el consum d'aigua, en tindríem per a tres o quatre dies", ha assegurat.

Al marge de les pròpies reserves d'aigua en dipòsits a les canonades i instal·lacions, el CAT compta també amb els pous d'emergència construïts a Vinallop, al terme de Tortosa, que poden arribar a proporcionar al voltant d'1,2 metres cúbics per segon. "Però estan fets únicament per casos d'emergència, si hi hagués contaminació", ha precisat el mateix director gerent.

"Estem preparats, tenim un pla d'emergència i hem fet simulacres. Els pous estan ja acabats també", ha certificat Plana, que ha assegurat desconèixer quina serà la data d'inici de les obres d'extracció dels fangs tòxics a l'embassament de Flix. "Sabem que el projecte està acabat però ells han de decidir quan comencen i estem a veure-les venir", ha afegit.

Però tot i aquesta confiança en la pròpia preparació, l'ens que gestiona l'aigua del minitransvasament a Tarragona ha volgut també donar suport als municipis que reclamen, abans d'iniciar les actuacions de neteja, que es completin les actuacions previstes en l'anomenat pla de restitució, aprovat dins del mateix projecte i que ha de permetre millorar els abastaments -alguns dels quals essencials en cas d'emergència, segons alguns alcaldes-.

"Estem a Tarragona, som solidaris i voldríem que estigués acabat. Com també el pla d'emergències dels regants, que han demanat reiteradament el tancament automàtic de les comportes dels canals de l'Esquerra i de la Dreta. Si això estigués acabat ens aniria bé, perquè a més de tenir el propi inventari d'aigua a la xarxa hi hauria un volum extra addicional als canals que també podríem fer servir", ha argumentat Plana.

Via ACN (Jordi Marsal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta