7 de novembre del 2012

El complex Barcelona World consumiria dos hectòmetres cúbics anuals d'aigua de l'Ebre


L'AMPOLLA (Baix Ebre).- El complex hoteler i lúdic Barcelona World podria consumir, un cop es posés en funcionament, uns dos hectòmetres cúbics anuals d'aigua del minitransvasament de l'Ebre, segons ha calculat el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT). Tot i matisar que no ha estat requerit al respecte, l'ens ha fet un càlcul de previsions en base a les dades públiques sobre el projecte, per concloure que podria cobrir la demanda amb les dotacions d'aigua dels municipis abonats de Vila-seca i Salou. "Podria ser que algun mes d'hivern no en tinguem prou. Però amb el projecte de reutilització industrial i les nostres dotacions es pot cobrir sense problemes", ha conclòs aquest dimecres el director gerent del CAT, Salvador Plana.

Les estimacions, segons ha elaborat el responsable de l'ens, s'han definit partint de les previsions, fetes públiques pels mitjans de comunicació, sobre nombre d'hotels i places totals que podria albergar Barcelona World un cop s'hagi desenvolupat el projecte. "Ningú ens ho ha demanat ni se'ns ha dirigit dient quin serà el consum", ha precisat el mateix Plana, segons el qual, el CAT encara només distribueix poc més de 70 hectòmetres cúbics anuals dels 120 de la concessió autoritzada per la llei 18/81, que regula el minitransvasament de l'Ebre a Tarragona.

Centre de control unificat

D'altra banda, el CAT ha presentat aquest dimecres la nova sala de control central unificat a la planta de tractament de l'Ampolla. Les instal·lacions, que han representat una inversió de 500.000 euros, permeten controlar de forma automatitzada la mateixa planta, el procés de potabilització de l'aigua així com la xarxa de distribució a municipis i indústries abonats.

Tot i que la instal·lació ha estat executada durant els primers mesos d'enguany i es troba ja operativa des del mes de juny, no serà fins a principis d'aquest pròxim 2013 quan es completi totalment el procés, un cop es facin efectius els canvis en l'organització laboral i la unificació de polivalències en el marc d'aquest procés.

Segons ha subratllat Plana, la unificació no ha suposat la pèrdua de llocs de treball -es mantenen els 82 en total: 41 a l'Ampolla i 41 a la planta de Constantí (Tarragonès)- sinó que ha permès convertir un 20% dels llocs que rotaven en torns en jornada diürna normal. "Millorem la productivitat i l'eficiència", ha insistit.

Espai d'Aigua

L'alliberament d'espais a la planta de l'Ampolla que ha permès la informatització de processos ha permès també al CAT obrir l'Espai d'Aigua. Es tracta d'un centre d'interpretació d'uns 400 metres quadrats on s'exposa l'origen, les parts i els processos del sistema de captació, potabilització i distribució d'aigua del minitransvasament de l'Ebre. El nou recorregut es va obrir al públic el passat 27 d'octubre, i permetrà continuar rebent visites de ciutadans i escolars.

Segons ha precisat Plana, entre els objectius futurs de l'ens figura la instal·lació d'un sistema d'osmosi inversa, una inversió "força cara", però necessària després dels assajos duts a terme amb la nova planta experimental d'eliminació de sals. El CAT també s'ha proposat treballar en nous estudis que permetin preveure els futurs contaminants que poden afectar l'aigua de l'Ebre.

Via ACN (Jordi Marsal)

1 comentari:

  1. Estos del CAT se la saben llarga, llarga, llarga.
    No nomes no es planteja l'hipòcrita llei amb la progressiva disminució dels cabals robats, si no que en volen més i més, fins escanyar la gallina dels ous d'or.
    Magnífica venda de l'aigua per part dels regants de les TE. Au, ara cotets, no cal aixecar la polla (d'aigua).
    Osmosi inversa? No es això lo de les dessaladores?
    País!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta