27 de novembre del 2012

El director de la Lira Ampostina rebrà el premi Grifonet l’1 de desembre



AMPOSTA (Montsià).- Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre entregarà el proper 1 de desembre el seu premi Grifonet al director de la Lira Ampostina, el músic Octavi Ruiz i Gisbert. El premi és un reconeixement al treball per la cultura de les Terres de l’Ebre, que l'entitat atorga des de l'any passat a una persona o entitat que per la seua trajectòria cultural o científica, i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social i humana, ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural del territori. Octavi Ruiz ha estat aquest dimarts al plató de Canal 21 Ebre i ha afirmat que està molt agraït al reconeixement que li ha fet Òmnium Cultural, simplement per haver-se limitat a fer la seua feina de músic amb passió. Però sobretot, Ruiz ha volgut agrair que, amb la seua distinció, s’haja reconegut la feina dels que eduquen i formen la gent jove.

En la mateixa entrevista, Octavi Ruiz ha afirmat que la Lira Ampostina i la seua escola de música continuen patint a causa de les retallades en les subvencions als ensenyaments musicals. Amb tot, el director de la Lira ha assenyalat que això els ha obligat a estar més desperts i a cercar altres solucions per tirar endavant. En qualsevol cas, Ruiz ha afegit que tenen il·lusió i que no es rendiran, ja que sense escoles de música no és possible garantir la supervivència de les bandes i societats musicals.

Per la seua banda, la presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Dolors Queralt, ha destacat que el reconeixement a la trajectòria d’Octavi Ruiz també ha de servir per posar en valor la música de banda, tan característica del territori, com a part important de la cultura del conjunt dels Països Catalans. Segons Queralt, de les 52 bandes de música que hi ha als Països Catalans, 43 són de les Terres de l’Ebre.

El premi Grifonet 2012 serà entregat a Octavi Ruiz en el marc d’una sopar homenatge que es farà a la sala d’actes de la Lira Ampostina, el proper 1 de desembre a partir de dos quarts de nou de la nit.

6 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. L'han tornat a encertar amb el premiat.

    Ara, hem d'actualitzar el numero de bandes.
    http://bandasdemusicacomunidadvalenciana.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. El comentari feia referència a les Bandes de Música de Catalunya federades a la FCSM

    ResponElimina
  4. " de les 52 bandes de música que hi ha als Països Catalans, 43 són de les Terres de l’Ebre ".
    Mi no entender. Ho desprès del diumenge ha canviat això dels països catalans ?

    Simplement devia voler dir 520.

    ResponElimina
  5. Deixem-nos d'hòsties!
    Octavi, enhorabona! Tots sabem que t'ho mereixes.

    ResponElimina
  6. I tant, els que el coneixem ho sabem de sobra. Moltes gràcies per la teua faena Octavi. T'ho mereixes de sobra.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta