26 de novembre del 2012

El president de CDC al Baix Ebre aposta per la formació d'un govern de coaliació



TORTOSA (Baix Ebre).- El president de Convergència al Baix Ebre, Antoni Martí, ha apostat aquest dilluns obertament per l’entrada d’un altre partit en el futur govern de la Generalitat. Durant una tertúlia a l’informatiu matinal Primera Columna, per analitzar els resultats de les eleccions d’aquest 25-N, Martí ha volgut destacar que CiU ha guanyat en totes les comarques del país menys una, però que l’alta participació registrada els ha perjudicat quant al nombre de diputats. Així, ha remarcat que qualsevol tipus de govern passa per CiU, però que cal un pacte amb un altre partit que done l’estabilitat necessària per governar Catalunya, en una clara referència a Esquerra Republicana de Catalunya.

Per la seua banda, el portaveu d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, no ha volgut avançar-se als esdeveniments, i s’ha limitat a dir que els republicans no decebran el poble de Catalunya. Tomàs ha recordat que, tot i la correlació de forces al Parlament, el bloc sobiranista ha sortit reforçat amb un total de 87 diputats a favor del dret a decidir. En aquest sentit, Tomàs ha fet una crida a tots els partits catalanistes, inclòs al PSC, perquè vagen més enllà dels interessos partidistes i electoralistes pensant en les properes eleccions. De fet, ha afirmat que ara el més important ha de ser la celebració d’una consulta per la independència de Catalunya. Segons Tomàs, li pertoca a CiU formar govern, però no necessàriament amb Esquerra.

Per la seua banda, la presidenta dels socialistes a les Terres de l’Ebre, Maria Beltran, ha assenyalat que el PSC no ha tingut prou temps per explicar la seua proposta federalista. En aquest sentit, ha afirmat que la baixada del PSC no és tan greu, tenint en compte la pèrdua de 12 diputats per part de Convergència. Segons Beltran, Artur Mas ha sortit afeblit d’aquestes eleccions, i ha descartat la constitució d’un govern entre CiU i el PSC. Amb tot, ha demanat a Convergència diàleg amb les altres forces polítiques.

Segons David Jarque (ICV-EUiA), Esquerra s’ha trobat amb les eleccions que qualsevol militant republicà hauria desitjat, ja que el president Artur Mas les havia plantejat com un plebiscit. Així, Jarque ha valorat que la gent independentista ha acabat votant el partit que sempre ha defensat la independència, i que és Esquerra. D’altra banda, quant als bons resultats d’Iniciativa, Jarque ha volgut destacar la pujada dels ecosocialistes a Tortosa, tot remarcant el bon paper del número 2 per Tarragona, el tortosí Jordi Jordan.

2 comentaris:

  1. I mira que Pepe Bayerri va fer campanya per empènyer cap a la majoria de CIU però ni així...

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta