13 de novembre del 2012

El president de la Ribera d'Ebre i els alcaldes d'Ascó i Tortosa reclamen més seguretat en la neteja del pantà de Flix


TERRES DE L'EBRE.- La possibilitat que la societat estatal Acuamed puga començar les obres d'extracció dels llots tòxics de l'embassament de Flix de forma imminent continua generant incertesa a les Terres de l'Ebre. A les declaracions fetes aquest dilluns pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s'hi han afegit aquest dimarts les del president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Jordi Jardí (CiU), que ha carregat contra l'actitud "localista" de l'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, per haver reclamat l'inici immediat de les obres. Jardí ha acusat Mur de "manca de generositat" i "d'egoisme localista", per no posar-se al costat del territori quan es reclama que no s'iniciï l'extracció fins acabar les obres d'abastament alternatiu.

"Quan es planteja un pla d'emergència és perquè hi ha un risc i l'alcalde de Flix ha de ser conscient què la seva actitud està posant en risc la salut dels veïns de les Terres de l'Ebre ", ha assegurat Jardí. El president del Consell Comarcal ha reiterat que sempre s'ha defensat que la descontaminació de l'embassament sigui "una oportunitat" pel municipi i la comarca, però que s'ha de garantir la seguretat de tots els pobles. El també alcalde de Tivissa ha demanat a l'alcalde de Flix que "reflexioni" i que es posi al lloc dels ciutadans del territori que beuen aigua del riu i que reguen les seues propietats i conreus. "Que pensi si estan disposats a assumir el risc que es contamini un riu que és la vida d'aquestes persones", ha reiterat Jardí.

De la mateixa manera, Jardí ha aprofitat per recordar el posicionament del consell d'alcaldes de la Ribera d'Ebre, tot reclamant que s'acabessin les obres d'emergència del pla de restitució que ha de garantir l'abastament d'aigua en cas de contaminació, i on l'alcalde de Flix "es va quedar en solitari".

Per la seua banda, l'Ajuntament d'Ascó, primer municipi aigües avall de l'embassament de Flix, també ha difós un comunicat manifestant la seua preocupació per la seguretat en l'abastament d'aigua per a ús quotidià, en el cas que comencin les obres de descontaminació. Ascó s'abasteix íntegrament d'aigua captada d'uns pous situats a menys de 50 metres del riu Ebre, raó per la qual el possible moviment de centenars de milers de tones de llots tòxics acumulats a l'embassament de Flix suposa actualment "una inquietud manifesta". Per tant, el consistori d'Ascó -governat per CiU i PSC- ha donat suport a l'actitud del Govern expressada pel conseller Recoder, així com al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, i ha recordat que el ple del seu Ajuntament va aprovar per unanimitat, el passat mes de setembre, una moció de rebuig a l'inici de les obres sense haver acabat l'abastiment d'aigua alternatiu al municipi.

I finalment, l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, també ha volgut agrair aquest dimarts les declaracions del conseller Recoder expressant el rebuig del Govern a l'inici de les obres de descontaminació del pantà de Flix sense que abans hagin finalitzat les obres que han de garantir l'abastament d'aigua a la població riu avall. Bel també ha lamentat que des d'alguns municipis s'estigui "fent el joc al govern de l'Estat" en aquesta qüestió i que "no es tingui una visió global del problema".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta