16 de novembre del 2012

El sector del moble de la Sénia es reinventa i s'exposa a InteriHotel


LA SÉNIA (Montsià).- La segona edició de l'InteriHotel, l'únic market place en interiorisme d'hotels de l'Estat espanyol, ha estat inaugurat aquest divendres a la Sénia pel conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. La segona edició duplica totes les xifres de l'anterior, amb una quinzena de showrooms, que representen més de 60 empreses, i es preveu establir contactes amb un centenar d'hotels de la costa mediterrània. Mena ha destacat aquest punt de trobada comercial com exemple de les estratègies que ha de posar en marxa el sector del moble per a la seua reactivació, i s'ha mostrat convençut que el futur del clúster del moble passa per la internacionalització i en oferir "una oferta integral per diferents col·lectivitats".

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha visitat la quinzena de showrooms que formen la segona edició de InteriHotel de la Sénia, i ha destacat "la creativitat, la innovació i l'ofici del sector del moble" que es pot veure en aquest punt de trobada entre fabricants de productes de l'hàbitat i propietaris i promotors d'hotels. Mena ha subratllat que el market place posi l'antenció, per una banda, en els mercats emergents com l'hostaleria i les col·lectivitats, i per l'altra, que superi les barreres geogràfiques tenint en compte que la majoria de les empreses que participen a InteriHotel ja han diversificat els seus mercats important productes a tota Europa, i fins als països àrabs o Rússia, entre altres.

"Aquest projecte de market place ja està consolidat i espero que sigui el millor aparador per al sector de la fusta i el moble de la Sénia, per vendre els seus productes de qualitats a clients d'arreu", ha apuntat Mena. El conseller s'ha mostrat convençut que amb aquesta aposta la indústria del moble emprèn el camí cap al futur i és la fórmula per trobar una sortida cap a la reactivació.

També l'alcaldessa de la Sénia, Marutxi Ballester, ha assegurat que aquesta és una important iniciativa per reactivar el sector del moble. L'any passat moltes empreses van trobar en el market place una gran oportunitat de negoci per salvar l'any i l'aposta és clara. "El clúster ha d'emergir de cara a l'exterior i de cara altres tipus models competitius com és el 'contract' que aquí es fa", ha dit Ballester.

L'èxit de la primera edició de l'InteriHotel ha servit perquè, tant el nombre d'expositors, com el de clients interessats hagi crescut. De la dotzena de showrooms de l'edició passada, s'ha passat a quinze, amb representació de més de seixanta empreses de producte per vestir l'hàbitat, la majoria catalanes. Cada showroom ofereix diverses propostes integrals per dissenyar i reconvertir habitacions i altres espais hotelers. De la cinquantena d'hotelers que van visitar la primera edició, es preveu que en els propers quinze dies, -l'InteriHotel acaba el 30 de novembre- visitin el market place més d'un centenar de propietaris i promotors d'hotels d'entre 3 i 5 estrelles, també hotels rurals, i sobretot hotels de costa i hotels urbans.

Com ha explicat Joaquin Solana, director del CENFIM, el Centre tecnològic de la fusta i el moble, -un dels organitzadors d'InteriHotel junt amb AMIC, l'Associació de moble innovador de Catalunya-, els hotelers van quedar, en més d'un 80%, molt satisfets en la primera edició. Bona part dels clients van trobar l'any passat el proveïdor que els serviria per fer la renovació del seu hotel. "Ens interessa que els hotelers que vinguin trobin una oferta que els satisfaci, que vindre un dia a la Sénia els hi representi trobar unes ofertes que els poden servir molt bé per renovar el seu equipament hoteler", ha dit Solana.

Via ACN (Anna Ferràs)
Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta