9 de novembre del 2012

Els candidats del PSC, ERC i ICV donen suport als treballadors de Cemex d'Alcanar


ALCANAR (Montsià).- Els candidats ebrencs del PSC, ERC i Iniciativa han dedicat el primer dia de campanya per celebrar diverses reunions en suport als 147 treballadors de la planta que seran acomiadats de la planta que la cimentera Cemex té a Alcanar. D'una banda, la primera secretària del PSC de l’Ebre i número 3 del PSC per Tarragona, Núria Ventura, ha participat en el tall de protesta que els treballadors de Cemex han fet a la carretera N-340, per rebutjar la decisió de la direcció de l'empresa."Són acomiadaments injustificats perquè l’empresa ha estat i és viable", ha afirmat Ventura, qui ha recordat que l'ERO presentat per Cemex ha estat possible gràcies a la reforma laboral "injusta i inútil" aprovada per PP i CiU, "que atempta contra els drets dels treballadors, convertint-los en esclaus al servei de les grans empreses i dels poderosos”. D'altra banda, la dirigent socialista ha mantingut diferents contactes i reunions amb el comitè d’empresa de Cemex, tot traslladant-los el suport dels socialistes de l’Ebre en les seues reivindicacions. Ventura ha destacat que Cemex és fins ara una de les empreses més importants del territori, “que dóna feina de forma directa i indirecta a gairebé 500 persones”.

En la mateixa línia, també el candidat de la coalició ERC-Catalunya Sí de les Terres de l’Ebre, el rapitenc Lluís Salvadó acompanyat pel diputat al Congrés, Joan Tardà, s’ha reunit aquest divendres a la tarda amb els representats de CCOO, UGT, USOC i USTEC, per analitzar la situació econòmica i social de les Terres de l’Ebre. Per Salvadó "és molt greu la precarització laboral que s’està patint al territori, degut a la reforma laboral aprovada al Congrés de Diputats per CiU i PP". Segons el candidat republicà, "aquest és un del elements que justifica la vaga que es farà la propera setmana, el 14-N, i a la qual se sumarà ERC suspenent tots els actes de campanya". De la mateixa manera, Salvadó i Tardà també s'han reunit amb els regidors d'ERC a Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, i amb els membres del comitè d'empresa de Cemex, a la seu dels republicans a Tortosa. Així, Salvadó ha lamentat que la proposta de tancament de la planta de Cemexd’Alcanar, empresa estratègica pel futur econòmic del Montsià "incideix en el procés de desindustrialització que afecta greument el nostre teixit laboral i empresarial". ERC, a més a més de posar-se a disposició del comitè d’empresa, ha mostrat el seu suport a la tasca que està fent l’alcalde d’Alcanar, el republicà Alfons Montserrat.

Per Salvadó, "primer cal fer tot allò possible que estigui en mans de les administracions del territori per evitar  que l’ERO no acabi afectant de manera tant dramàtica als treballadors com l’empresa ha plantejat". I després, cal "esgotar totes les possibilitats de millorar la competitivitat de la planta i això passa pel dragat del canal del port". A més, el candidat ha anunciat que ERC portarà a terme les iniciatives parlamentàries que facin falta, per aconseguir que les condicions logístiques de la planta millorin la seua competitivitat. A més, donaran suport a les iniciatives unitàries que serveixen per demostrar la unitat política de les Terres de l'Ebre per donar suport a la planta de Cemex.

Per la seua banda, la candidata d'ICV-EUiA per Tarragona, Hortènsia Grau, ha reclamat que el proper govern de Catalunya elabore un "pla de xoc" per a la comarca del Montsià, després del tancament de l'empresa fabricant de mobles Naturantaix i de l'ERO anunciat a la cimentera de Cemex. "Són 147 treballadors que van al carrer, i això en una comarca com el Montsià, molt castigada per l'atur, és com si plegués la Seat", ha comparat Grau. A més, ha assegurat que ICV-EUiA farà un seguiment del cas des del territori i també des de Madrid, i ha demanat la implicació de totes les forces polítiques per intervenir en les negociacions i evitar l'acomiadament de 147 dels 166 treballadors de la multinacional cimentera.

Imatge: PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta