17 de novembre del 2012

Els forts aiguats obligen a tallar alguns accessos a Tortosa, Roquetes i Jesús

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha fet aquest dissabte al vespre una crida a la ciutadania a extremar la precaució, davant els forts aiguats que han caigut aquesta tarda i a l'acumulació d'aigua a la calçada. Al vespre, tots els accessos al centre de Tortosa estan tallats, tant per la carretera C-12 (eix de l'Ebre) com per la C-42 (autovia Tortosa-l'Aldea). Durant uns minuts, s'ha desviat el trànsit de camions pel centre de Ferreries i a través del pont de l'Estat. La sortida del barranc de Jesús també ha obligat a tallar la carretera de Jesús a Roquetes. I als Reguers, l'accés al poble des de Roquetes també ha quedat tallat davant la important acumulació d'aigua. De fet, la primera tinent d'alcalde de Tortosa, Meritxell Roigé, ha escrit a Twitter, cap a les 20.35 hores, que el pobe dels Reguers no tenia llum, i que moltes cases estaven inundades.

La presència d'aigua a la calçada en diversos carrers del centre urbà de Tortosa també és important. Diverses zones de la ciutat i de la població veïna de Roquetes estan sense subministrament elèctric, mentre les companyies elèctriques estan treballant per restablir la normalitat. Per tot plegat, es demana que no s'utilitzi el vehicle si no és per extrema necessitat.

En el cas de Jesús, el barranc ha començat a baixar amb força cap a les quatre de la tarde. L'aigua s'ha acumulat al costat de l'escola Daniel Mangrané, i ha trencat el tram d'un mur, segons ha explicat Ximo Barberà. Abans, l'aigua saltava pel mur formant una cascada  Tot i que ha faltat poc, l'ull del pont de la carretera de Roquetes no s'ha vist desbordat ni taponat, tot i que han baixat pel barranc algunes atzavares i algun coll de garrofer. Amb tot, l'aigua sí que ha acabat saltant a la plaça del barranc, fins a un nivell d'un parell de pams, la qual cosa ha provocat que s'inundessen tímidament algunes cases de la vora.




Imatges: Ximo Barberà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta