19 de novembre del 2012

Els regidors republicans d'Alcanar, la Ràpita i Vinaròs, a Madrid amb els treballadors de Cemex


ALCANAR (Montsià).- Els regidors republicans de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós; d’Alcanar, Miquel Sancho i Josep Manel Martí, i el de Vinaròs, Lluís Batalla, a més del diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, han acompanyat aquest dilluns al matí els treballadors de la cimentera de Cemex d'Alcanar que s'han concentrat davant de les oficines corporatives de l'empresa, a Madrid.

Tardà ha expressat la seua solidaritat i la d’ERC amb les reivindicacions dels treballadors de Cemex, i ha demanat que l’empresa els escolti. De fet, s’ha fet arribar una carta signada pel mateix Tardà i pels diputats Jordi Jané (CiU), Francesc Vallès (PSC), Joan Bertomeu (PP) i Joan Coscubiela (ICV), tot demanant a l’empresa que rebi els treballadors. Segons Tardà, la d'Alcanar és una palnta "solvent, amb viabilitat, i no té sentit aplicar un ERO com el que es planteja. Una vegada més, som víctimes de la reforma laboral aprovada per PP i CiU", ha conclòs el diputat d'ERC a Madrid. "La lluita de la gent de Cemex, de la gent del Montsià i de Vinaròs, és també la nostra lluita, perquè no hi ha motius per prendre aquesta decisió. La por que tenim és que després de tancar la planta durant un temps es torni a obrir, però amb subcontractes i amb salaris precaris", ha conclòs Tardà.

Per la seua banda, els regidors d’ERC presents a la concentració de Madrid han aconseguit reunir-se amb el vicepresident de Recursos Humans de Cemex España, Guillermo Martínez Sans, i li han explicat l’angoixa que viuen els treballadors i les seues famílies, com també l’impacte econòmic i social que tindria pel Montsià i Vinaròs el tancament de la planta. "Hem demanat que no tanquin una planta de viabilitat i solvència contrastada. De moment, ens han assegurant que les negociacions es poden allargar fins al divendres, i hi ha possibilitats que l’empresa millori les condicions de l’expedient de regulació", ha explicat Caparrós. El regidor rapitenc d'ERC ha demanat que s’escolti els treballadors, i que es faci un control clar, transparent i rigorós de les decisions de l’empresa.

Imatge: ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta