29 de novembre del 2012

Els veïns d'Ascó podran decidir on s'invertiran 400.000 euros del pressupost del 2013

ASCÓ (Ribera d'Ebre).- La votació popular per decidir una part del pressupost municipal d'Ascó comença aquest dissabte. El director del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat, Enric Vendrell, i el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, assistiran a l’ inici de les votacions. Tots els asconencs majors de 15 anys estan cridats a les urnes a partir d’aquest dissabte a les 16:00 i fins el proper dimarts per decidir a què es destinen fins a 400.000 euros del pressupost municipal de l’any 2013.

L’ inici de les votacions tindrà lloc aquest dissabte, tot coincidint amb l’obertura de la Fira de Nadal i II Mostra del Cava, en una urna instal·lada a l’estand de l’Ajuntament. El director del Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat, Enric Vendrell, i el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, assistiran a l’ inici de les votacions i a les 18:00 participaran en la inauguració de la Fira de Nadal i II Mostra del Cava. Els horaris de votació són els següents: Dissabte, 1 de desembre, de 16:00 a 21:00. Diumenge, 2 de desembre, de 10:00 a 13:00 i de 16:00 a 21:00, també a l’estand de l’Ajuntament. Dilluns i dimarts, 3 i 4 de desembre, la votació es traslladarà al vestíbul principal de l’Ajuntament d’Ascó, i es podrà exercir el dret a vot de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 18:00.

Els Pressupostos Participatius d’Ascó han rebut enguany més d’un centenar de propostes i, un cop unificades les repetides, han quedat en unes 90. Una comissió de tècnics municipals les ha avaluat per tal que s’adeqüessin a la normativa i ha distingit entre admeses i rebutjades. Entre les rebutjades, n’hi ha que no compleixen els requisits establerts i n’hi ha que l’Ajuntament ja les està impulsant. En aquest sentit, la normativa del procés i el llistat definitiu de propostes es pot consultar a www.asco.cat.

A hores d’ara, totes les llars d’Ascó han rebut a les seues bústies un formulari de votació. Cada veí podrà triar un màxim de cinc propostes, i les més votades -fins a sumar 400.000 euros- seran les que s’executin durant l’exercici 2013. L’any passat, el consistori va iniciar els Pressupostos Participatius amb 200.000 euros de dotació i va haver-hi tres propostes guanyadores: la instal·lació de semàfors a la carretera de Camposines per reduir la velocitat dels vehicles; la reparació del ferm dels carrers del Riu i de Baix, i la col·locació d’un espill per millorar la visibilitat en una cruïlla. Actualment, l’Ajuntament està ultimant l’adquisició de dos semàfors i la reparació del ferm està en fase d’adjudicació. La tercera proposta es va executar el passat mes de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta