17 de novembre del 2012

Gerard Vergés, vist per Emigdi Subirats en una biografia

TORTOSA (Baix Ebre).- El teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa és aquest dissabte a la tarda  (18,30 h.) l'escenari de la presentació del llibre Gerard Vergés i Príncep, una biografia escrita pel campredonenc Emigdi Subirats, que acaba d'editar Onada Edicions de Benicarló. "Ha estat tot un plaer compartir moltes estones amb el gran poeta tortosí, una de les grans veus poètiques nacionals del moment, i tot un honor el fet que l'editorial me l'encarregués i em donés la confiança en la redacció d'un recull biogràfic que pretén honorar una persona enamorada de les lletres i de la llengua catalana, que les ha conreades a un grandíssim nivell", ha deixat escrit Subirats.

L'acte de presentació de la biografia de Vergés està organitzat per l'Ajuntament de Tortosa amb la col·laboració d'Òmnium Cultural. A més, les persones assistents podran visitar una exposició sobre la l'obra de Gerard Vergés, de la qual Emigdi Subirats també n'és el comissari i que va tirar endavant des de la fira literària Joan Cid i Mulet. Posteriorment, també s'escoltarà l'enregistrament de L'ombra rogenca de la lloba, el gran poemari vergesià i un dels millors poemaris de la literatura catalana contemporània. Aquest enregistrament històric s'ha fet amb el segell d'Antena Caro, l'emissora local de Roquetes, i amb la col·laboració de set ràpsodes de les Terres de l'Ebre: Manel Ollé, Tomàs Camacho, Sílvia Panisello, Emigdi Subirats, Teresa Orobitg, Dolors Queralt i Xavier Aragó. La versió radiofònica de L'ombra rogenca de la lloba s'ha emès en moltes emissores de les Terres de l'Ebre aquest divendres passat, i ha estat un homenatge a l'obra vergesiana.

En la presentació de la biografia de Gerard Vergés hi prendran part l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel: els escriptors Xavier Garcia i Manel Ollé, i la presidenta de la delegació ebrenca d'Òmnium Cultural, Dolors Queralt, a més del mateix poeta i del biòfraf, Emigdi Subirats. Finalment, la coral de la Facultat de Farmàcia, la professió de Vergés, interpretarà un poema del poeta tortosí.
Durant l'acte també hi haurà altres activitats i sorpreses de caràcter cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta