11 de novembre del 2012

Grau (ICV) critica que Mas presidisca dimarts la plantació del bosc memorial d'Horta de Sant Joan


TORTOSA (Baix Ebre).- La candidata d'ICV-EUiA a Tarragona, Hortènsia Grau, ha carregat aquest dissabte contra el president Artur Mas per "apropiar-se, un cop més" de les institucions. Grau ha criticat que Mas tinga previst dimarts, acompanyat dels consellers Felip Puig i Josep Maria Pelegrí, l'acte de plantació d'un bosc en memòria dels bombers morts durant l'incendi d'Horta de Sant Joan. "És molt trist que CiU sempre vulgui fer la mateixa jugada, confonent i barrejant els actes institucionals amb els de partit, i encara més en període electoral", ha manifestat. Grau ha recordat que després de l'acte d'Horta, organitzat i finançat pel Fons Nacional Jueu, Mas participarà en un míting a Tortosa.

"Ens dol i estem tristos per aquesta manca d'ètica per utilitzar un acte que ens sembla correcte i legítim a partir del 26 de novembre", ha assegurat la candidata ecosocialista des de Tortosa, acompanyada per Jordi Jordan, número 2 de la llista d'ICV-EUiA per la demarcació de Tarragona. Grau ha assegurat que aquesta "apropiació de les institucions" no és nova, i l'ha comparat amb l'espot per promoure la participació que va fer la Generalitat -i que la Junta Electoral Central va retirar-.

La candidata d'ICV-EUiA ha afirmat que, si bé l'acte està finançat i organitzat pel Fons Nacional Jueu, Mas el presidirà "no sabem en qualitat de què", hores abans de participar en un míting a Tortosa. Grau ha demanat al candidat de CiU que es replantegi aquestes pràctiques que "degraden les polítiques democràtiques".

D'altra banda, Jordan ha recordat, tot just dos dies abans que expiri el termini, que ICV-EUiA ha presentat al·legacions al Pla hidrològic de conca de l'Ebre al Congrés dels Diputats. Els ecosocialistes han recordat que la proposta de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) vulnera les normatives d'aigua europees i dóna un cabal insuficient al riu. En les al·legacions, ICV-EUiA reclama que es redimensionin els regadius previstos tant a Catalunya com a l'Aragó; i ja han avançat que si el govern espanyol tira endavant amb aquest pla s'arribarà fins a Europa. En una compareixença davant de l'IES de l'Ebre de Tortosa, Jordan i Grau també han criticat les "retallades ideològiques" de CiU i PP contra el model d'educació català. Jordan ha denunciat que només a les Terres de l'Ebre "s'ha enviat a l'atur a 138 mestres i professors mentre es rebaixa l'impost als més rics com el de successions".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta