23 de novembre del 2012

Herrera afirma des de Tortosa que ICV-EUiA s'oposarà a qualsevol transvasament a Barcelona

TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, s'ha mostrat convençut aquest divendres que el PSC acabarà assumint les tesis catalanistes de la seua formació. Durant un acte electoral a Tortosa, Herrera ha respost a les paraules del socialista Pere Navarro, que va dir que votar la formació ecosocialista era votar independència, tot dient que la proposta d'ICV-EUiA "s'assembla totalment a allò que diu el sector catalanista del PSC". Per això, s'ha mostrat convençut que "més abans que tard", i especialment quan acaben les eleccions, el PSC "arribarà a les mateixes tesis" que ICV-EUIA, perquè representen "a la gent catalanista i d'esquerres". D'altra banda, ha mostrat la seua por perquè el govern de la Generalitat torne a obrir la porta a la interconnexió de xarxes entre la conca de l'Ebre i l'àrea metropolitana de Barcelona.

El candidat d'ICV-EUiA ha visitat Tortosa en el seu últim dia de campanya. A pocs metres del riu Ebre, Herrera ha alertat que ICV-EUiA "plantarà cara" quan vulguen tornar a plantejar la interconnexió del minitransvassament amb l'àrea metropolitana de Barcelona. En aquest sentit, Herrera ha afegit que no veu tant lluny aquesta possibilitat, ja que la privatització d'Aigües Ter-Llobregat farà que s'entre en una "lògica del negoci, i això acabi obrint la porta a la interconnexió". A més, ha assegurat que, més enllà d'aquesta qüestió, també existeix el problema del cabal ecològic del riu, i ha demanat "posar fre" als plans de regadiu "immensos" que fan que no el cabal ecològic del riu no estiga garantit.

Herrera ha defensat que ara ja no és necessària aquesta interconnexió, perquè existeixen infraestructures suficients per garantir l'aigua a Barcelona amb una bona política. D'altra banda, ha dit que plantarà cara si el govern espanyol vol aturar la descontaminació del pantà Flix.

Per últim, Herrera ha recordat que ja hi ha enquestes que els donen un segon diputat per la circumscripció de Tarragona -seria el candidat tortosí Jordi Jordan- i ha considerat que per aconseguir-ho cal concentrar el vot d'esquerres i aconseguir que hi haja molta participació el proper diumenge. Herrera ha revelat que a l'inici de la campanya va prometre que si s'aconseguia aquest segon diputat baixaria en caiac des de Flix fins a la desembocadura del riu Ebre, i que el diputat al Congrés de la formació ecosocialista, Joan Coscubiela, pujaria el Mont Caro, el punt més alt de la demarcació de Tarragona.

En l'acte a Tortosa, Herrera ha estat acompanyat per l'alcadessa de La Sènia, Marutxi Ballester, i pels regidors d'Iniciativa a l'Ajuntament de Tortosa, Jordi Jordan i Cinta Galiana. Precisament, Jordan ha tornat a reclamar un segon pla d'industrialització per a les Terres de l'Ebre, per aconseguir reactivar l'economia del territori, un territori molt castigat per l'atur. Herrera ha coincidit en la necessitat de reactivar aquesta economia i ha acusat CiU "d'oblidar" aquest territori.

Via ACN

1 comentari:

  1. TE MANIPULAN.
    SI VOTAS A LOS DE SIEMPRE COMO QUIERES CAMBIAR EL SISTEMA??
    Desde 1978 los primeros partidos que entraron al parlamento PP PSOE IU CIU PNV y compañia, han creado una legislación electoral, no para los ciudadanos, sino para garantizarse ellos la alternancia en el poder. Se reparten cada trimestre más de 19 millones de euros en subvenciones solo para los partidos parlamentarios. Controlan los medios de comunicación públicos, y la mayor parte de los medios de comunicación privados, como los 11,8 millones que la Generalitat ha repartido en 2011. Si no nos unimos sumando electoralmente no podremos cambiar el Sistema. Vota Hartos.org , vota Farts.cat
    + info:
    http://www.hartos.org/

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta