21 de novembre del 2012

ICV proposa una llei de barris per rehabilitar habitatges i carrega contra Recoder i Puig

TORTOSA (Baix Ebre).- El número dos d'ICV-EUiA per Tarragona, el tortosí Jordi Jordan, ha explicat aquest dimarts que aposten per recuperar la llei de Barris de Catalunya, però donant-li un nou enfocament que puga anar més enllà de la rehabilitació de carrers, i que incloga també la rehabilitació interna dels habitatges. Jordan ha afegit que d'aquesta manera es podria redirigir el sector de la construcció, molt afectat per la crisi, i també afavorir la rehabilitació social, facilitar l’habitatge als joves i potenciar el comerç i el turisme en zones com el nucli antic de Tortosa, on hi ha més de 3.000 cases en ruïna. El candidat ebrenc d'ICV ha detallat la seua proposta acompanyat per l'exconseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, que aquest dimarts ha visitat Tortosa amb motiu de la campanya electoral.

De fet, Milà ha aprofitat per carregar contra el seu successor, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluis Recoder. En concret, per haver demanat ajornament de les obres de neteja del pantà de Flix. Recoder va ser dilluns a Tortosa i va dir que encara hi ha un any de marge abans d’iniciar la descontaminació, un temps que es podria aprofitar per acabar les obres pendents del pla de restitució territorial. En canvi, Milà ha advertit que és "una irresponsabilitat" ajornar més aquests treballs, ja que al riu Ebre continua havent una bomba de rellotgeria. Segons Milà, les paraules de Recoder evidencien que durant els propers dos anys el govern de CiU no vol invertir ni un euro en aquestes obres complementàries pendents.

I finalment, Milà, també ha volgut referir-se als aiguats que dissabte van afectar el Baix Ebre i l’interior del Montsià. Segons l'exconseller, el Servei Meteorològic de Catalunya sí que va preveure l’episodi d’intenses pluges, però allò que va fallar són els canals d’informació "d’un servei polititzat, i que també ha patit fortes retallades".

Imatge: ICV Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta