15 de novembre del 2012

Jordan (ICV): ‘La reunió de Mas amb els treballadors de Cemex ens fa riure’



TORTOSA (Baix Ebre).- El número 2 de la candidatura d’ICV-EUiA per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, ha afirmat aquest dijous que la coalició ecosocialista ha plantejat una campanya electoral en positiu, fent propostes alternatives perquè el país puga sortir de la crisi econòmica sense retallades en el sector públic i també sense castigar la classe treballadora, les classes mitjanes, els petits empresaris i els autònoms. Ha estat durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, en què també ha participat la candidata d’Iniciativa a la demarcació, Hortènsia Grau. Així, Jordan ha afirmat que aquesta és una campanya històrica des del punt de vista nacional, però també des del punt de vista econòmic i social, per aturar les polítiques de la dreta catalana, espanyola i europea com a resposta a l’actual crisi econòmica. Així, Jordan ha afirmat que “fa riure” que Artur Mas es reunís dimarts a Tortosa amb els treballadors de Cemex, quan és la reforma laboral del PP amb el suport de CiU la que ha possibilitat la presentació d’expedients de regulació d’ocupació com el que la multinacional ha presentat per a la cimentera d’Alcanar.

En la mateixa línia, Hortènsia Grau ha lamentat que determinats partits no estiguen posant els problemes reals de les persones en el centre del debat polític per a la campanya del 25-N. En aquest sentit, Grau va afirmar que les manifestacions amb motiu de la vaga general del 14-N haurien de servir per traduir el descontentament de la gent en vots a les urnes, el proper diumenge 25 de novembre.

Per la seua banda, Jordi Jordan ha detallat algunes de les propostes d’ICV-EUiA per a les Terres de l’Ebre, com ara la creació d’un impost especial per a les centrals nuclears que, entre d’altres mesures per definir una nova fiscalitat, permetria invertir en la creació de llocs de treball en educació i sanitat pública, a més de serveis socials. De la mateixa manera, ICV-EUiA també aposta per la rehabilitació d’habitatges i per incentivar l’economia verda.

Finalment, al marge de la defensa de l’Ebre i del cabal ecològic, Jordan també ha volgut deixar clara l’aposta d’ICV-EUiA pel dret de Catalunya a l’autodeterminació. Segons el candidat ecosocialista, Catalunya es troba en un carreró sense sortida, sense el pacte fiscal, i amb un govern de l’Estat no deixa avançar Catalunya com a país. Jordan ha rebutjat també els atacs del Partit Popular a la llengua, a la cultura i a l’escola catalana, i ha afirmat que Catalunya ha de fer un pas endavant amb l’assoliment de l’estat propi, a partir de la celebració d’una consulta.

2 comentaris:

  1. Però a banda de mostrar-se favorable a un referèndum o dret a decidir o autodeterminació ( serà per noms...) ha dit si iniciativa vol la independència ? O també fan de puta i ramoneta ?.

    ResponElimina
  2. Què passa, que ara és obligat declarar-te independentista o no?que per dixar en segon pla aquest absurd debat de l'independentisme i posar en primer terme tota la problematica social i les retallades de drets se'ls ha de menystenir? pos mireu xiquets primer els homes i despres les banderes que molta d'aquesta genteta d'un bando o altre les fa anar cap on vol i lo poble, més gana i menos quartos!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta