16 de novembre del 2012

Jordi Martí: ‘Les CUP portaran les polítiques del carrer al Parlament’




TORTOSA (Baix Ebre).- El teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa serà l’escenari aquest divendres, a partir de les vuit del vespre, de l’acte central de la campanya electoral de la Candidatures d’Unitat Popular (CUP) a les Terres de l’Ebre. Hi intervindran el cap de llista de les CUP pel Camp i l’Ebre, Jordi Martí, i també Roser Vernet, antiga portaveu de la plataforma del Priorat. En la mateixa línia, també s’espera la participació del portaveu del grup de suport de les CUP a les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat, Xavier Rodríguez; i de l’economista i exfutbolista Oleguer Presas, que és membre de la candidatura de les CUP per Barcelona. En aquest sentit, el cap de llista de les CUP per Tarragona ha aprofitat aquest divendres el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per recordar que les CUP han decidit concórrer a les eleccions al Parlament després d’un procés assembleari i obert. Segons Jordi Martí, els fets que han precipitat la decisió de les CUP han estat la manifestació de l’11 de Setembre, les consultes per la independència i les mobilitzacions socials en contra de les retallades.

Durant la mateixa entrevista al programa Primera Columna, Martí ha assegurat que les CUP estan preparades per entrar al Parlament de Catalunya, ja que la “política amb majúscules” en realitat ja l’han fet als ajuntaments i al carrer. De fet, ha sentenciat que al Parlament només s’hi va a fer “teatre”, però que les CUP no faran el mateix tipus de teatre que la resta de partits. Així, ha afirmat que les CUP opten per la independència dels Països Catalans, per la defensa de la justícia social, i també per la democràcia “radical i directa”. De fet, ha assegurat que si entren al Parlament no aniran a pactar-hi engrunes, sinó a portar les “polítiques del carrer” a la cambra catalana.

La defensa del territori i de l’aigua, tant la de l’Ebre com la de cadascun dels municipis, per evitar-ne la seua privatització, centren bona part de les propostes de les CUP per a la demarcació. També la creació de llocs de treball a partir del tancament de les centrals nuclears i l’adopció de sistemes de generació alternatives i col·lectivitzades, a través de la creació de cooperatives de consum.

Al mateix programa ha intervingut un dels portaveus del grup de suport a les CUP de les Terres de l’Ebre i del Baix Maestrat, Oriol Fuster. En aquest sentit, Fuster ha remarcat que la irrupció de les CUP en les eleccions al Parlament ha estat valorat com una opció molt interessant per a la gent que participa en diferents col·lectius independentistes, en sindicats, en grups de defensa del territori i en moviments socials de les Terres de l’Ebre i del nord de Castelló. Sobretot, per seguir col·laborant-hi a partir de les eleccions, l’endemà del 25 de novembre.

1 comentari:

  1. en certa forma és Ebrenc, o almenys del Bisbat de Tortosa, ja que és de Marçà.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta