29 de novembre del 2012

Josep Casadó (CCOO): ‘Un pacte amb ERC canviaria les polítiques de CiU’



TERRES DE L'EBRE.-  El secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, s’ha mostrat aquest dijous partidari de l’entrada d’Esquerra al govern de la Generalitat, al costat de Convergència i Unió (CiU). Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Casadó ha afirmat que la formació d’un govern estable serviria per donar confiança a l’economia catalana, i que ell encara confia en què un pacte de CiU amb ERC, ja que permetria canviar la política econòmica i financera de la Generalitat. És a dir, enfocant-la més cap a l’increment dels ingressos que cap a les retallades en la despesa social. Amb tot, el dirigent sindical ha afirmat que no té clar que Convergència i Unió estiga disposada a fer aquest gir en les seues polítiques, tenint en compte que durant la legislatura anterior la federació nacionalista va abandonar la seua tendència socialdemòcrata i va esdevenir una formació política “absolutament neoliberal”.

De fet, en la mateixa entrevista, Casadó ha afirmat que la gran preocupació de Comissions Obreres és saber com realitzarà la Generalitat l’ajustament de 4.000 milions d’euros en el pressupost del 2013. El sindicalista ha recordat que aquesta retallada suposa més del 10% del pressupost del govern català, i que equival a la suma dels ajustos dels anys 2011 i 2012. En aquest sentit, Casadó ha afirmat que, si calen 4.000 milions d’euros per al 2013, caldria incrementar els ingressos de la Generalitat amb la pujada dels impostos als que tenen més, enlloc de retallar en el pressupost destinat als serveis públics.

Finalment, el secretari general de Comissions Obreres a les Terres de l’Ebre ha assenyalat que la jornada de vaga general del passat 14 de novembre va tenir una incidència indirecta en la campanya electoral. Segons Casadó, va servir per posar al damunt de la taula que, més enllà del debat sobre la independència i el dret a decidir, calia ressituar en la campanya la situació social i econòmica de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta