17 de novembre del 2012

Junqueras (ERC) avisa des de la Ràpita que Espanya intentarà 'comprar' els catalans



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- El candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha advertit aquest divendres -davant de més de 400 persones al pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita-, que l'Estat espanyol intentarà "comprar" els catalans, un cop s'adoni que l'estratègia de la por no funciona. "Quan vegin que fent-nos por no se'n surten, ens voldran comprar", ha afirmat Junqueras abans d'explicar que, "malauradament, a Catalunya hi ha gent disposada a vendre's abans que els comprin". Per aquest motiu, ha destacat la importància que ERC sigui forta al Parlament després de les properes eleccions, i pugui evitar que el probable govern de CiU "abarateixi" els somnis de llibertat dels catalans.

Junqueras ha citat l'històric pacifista indi, Mahatma Ghandi, que va dir que els països que neguen la llibertat dels altres pobles segueixen el següent patró: "primer ens ignoraran, després ens ridiculitzaran, després ens combatran i després vencerem". El líder republicà, però, ha adaptat la frase al context català: "Primer ens ignoren, i ja hem viscut. Després ens volen ridiculitzar, i a fe de Déu que ho han intentat. Quan veuen que anem de debò ens volen espantar, que és el que fan ara. I quan vegin que fent-nos por no se'n surten ens voldran comprar", ha apuntat.

Segons el candidat d'ERC, l'experiència ha demostrat que a Catalunya hi ha gent "disposada a espantar-se abans que li facin por i a vendre's abans que la comprin" en una referència indirecta a l'estratègia del 'peix al cove' o 'la puta i la Ramoneta' que durant anys va protagonitzar la política catalana. Per evitar que "s'abarateixin" els somnis dels catalans, Junqueras ha reclamat que es doni un paper clau a Esquerra en les properes eleccions al Parlament. "Per això és tan important que siguem forts, que poguem vetllar aquest procés i que poguem garantir que acabarem amb èxit el camí de la llibertat", ha exclamat.

El líder republicà ha insistit que ERC serà "el soci més fiable" de Catalunya en el camí cap a la independència de Catalunya i també en el camí cap a la construcció d'un nou país, en què la igualtat d'oportunitats i la justícia social siguin dos conceptes fonamentals.

Abans de Junqueras han parlat també els principals candidats republicans per la circumscripció de Tarragona. El cap de llista i alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha mostrat la seva desconfiança en els candidats de CiU per Tarragona. Ni Albert Batet, ni Anna Solé, ni Carles Pellicer li ofereixen la més mínima confiança que, arribat el moment, votin a favor de la independència de Catalunya.

De la seva banda, el número 2 per Tarragona, Lluís Salvadó, s'ha adreçat als seus veïns de Sant Carles de la Ràpita (ell va ser alcalde de la ciutat) per recordar la importància de les properes eleccions en què es decideixen dues coses: "la independència i la crisi econòmica".

Salvadó ha afirmat que la pertinença a l'estat espanyol provoca que les Terres de l'Ebre semblin més "un territori del tercer món que no pas del primer". La manca endèmica d'infraestructures viàries i també ferroviàries ha estat la principal crítica que Salvadó ha posat sobre la taula, però també s'ha referit a la recorrent proposta de l'Estat de fer un transvasament a l'Ebre. "Només acabarem amb aquest malson amb un estat propi que pugui seure d'igual a igual amb l'estat espanyol i pacti els cabals dignes de l'Ebre a partir de la legislació internacional", ha sentenciat el també exdelegat de la Generalitat.

Via ACN (Aleix Moldes)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta