2 de novembre del 2012

L'Ajuntament de Tortosa retalla un 7% les retribucions anuals dels regidors   

TORTOSA (Baix Ebre).- Els regidors de l'Ajuntament de Tortosa veuran reduïts d'una manera important els seus ingressos en concepte d'assistències corresponents al mes de desembre, amb l'objectiu d'assolir una reducció del 7% en el còmput total de la retribució anual de 2012. Aquesta retallada és equivalent a la supressió de la paga extra de Nadal de treballadors i funcionaris públics aprovada pel Govern de l'Estat. La mesura representa un estalvi a l'Ajuntament d'uns 22.000 euros.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat aquest divendres que portarà aquesta proposta a aprovació el proper dilluns, en el ple ordinari del mes de novembre. Bel ha recordat que, des que és alcalde, cada vegada que s'ha aprovat una reducció salarial per al personal, aquesta s'ha traslladat als regidors en la mateixa proporció o superior. Així, des de 2007, les retribucions dels regidors de l'Ajuntament de Tortosa s'han reduït d'un 15 per cent, mentre que les del personal ha estat entre l'11 i el 13% aproximadament.

En el ple d'aquest mes de novembre es debatran quatre mocions de grups polítics: una d'IC-ET instant a la creació de dos aparcaments provisionals en superfície, una de PxC per la supressió del Senat, una altra del PSC rebutjat les declaracions del ministre José Ignacio Wert en matèria educativa, i una del grup de CiU sobre el subministramet d'aigua en cas d'emergència arran dels treballs de descontaminació de les aigües del pantà de Flix. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa ha mostrat el seu desconcert pel fet de no haver estat informats en una reunió prèvia sobre l'inici imminent dels treballs, tal com s'havien compromès a fer des d'Acuamed. "Això frega inclús la descortesia institucional", ha lamentat Bel, en declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Com s'exposa en la moció queden pendents de lliurament a l'Ajuntament les obres acabades de connexió del nucli urbà de Tortosa amb els pous de Vinallop, a Campredó, i la connexió dels dipòsits de la residència i Mig Camí. Pendents de finalització i lliurament hi ha les obres d'equipament dels pous al barri del Rastre i la canonada fins al dipòsit de la residència. Per últim, encara s'han d'executar les obres per equipar els pous de Sant Bernabé amb un nou dipòsit, la construcció d'una canonada des de les instal·lacions del CAT fins al dipòsit de Campredó, la canonada de connexió entre Bítem, la Colònia Gasol i Santa Rosa, i els pous de Sant Josep de la Muntanya. "Esperem que tingui el major recolzament perquè puguem ser exigents en Acuamed", ha demanat l'alcalde.

Imatge ACN

3 comentaris:

  1. El que no acabo de veure és si esta mesura afecta també al regidor Domingo Tomas, que està en dedicació exclusiva, i als seus 45.000 € o només afecta a les retribucions per assistències ?

    ResponElimina
  2. Domingo? Vaia lladre de guant blanc està fet este.

    ResponElimina
  3. Penseu qiue contractar amb dedicació exclusiva a un pajaru com Domingo no és mocu de pavu... Ja, ja, ja...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta