22 de novembre del 2012

La desena edició del Cucafera Folk de Tortosa tindrà lloc durant tres dissabtes consecutius


TORTOSA (Baix Ebre).- La Mostra de Folklore Popular de Tortosa Cucafera Folk assoleix en aquest 2012 una dècada d'existència. La principal novetat és que aquesta edició es perllongarà durant tres caps de setmana, amb una oferta que inclourà concerts en espais tancats com el Teatre Auditori Felip Pedrell, l'Espai Mossèn Sol, o Cripta de la Reparació, més enllà de les populars cercaviles i activitats de carrer, en què l'objectiu és donar a conèixer la riquesa i varietat del imaginari festiu de la ciutat i també dels diferents instruments que configuren la tradició musical tortosina.

El pregó d'enguany correrà a càrrec de Cinta Adell, responsable des de fa molts anys de la supervisió de la vestimenta de pubilles i pubilletes durant les Festes de la Cinta. Es tracta d'una persona molt familiaritzada des de la seua joventut amb la indumentària tradicional tortosina, i tota una institució al municipi en aquest àmbit. Així, aquesta designació s'emmarca dins del desig de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa de reconèixer públicament el treball i la implicació de persones que han contribuït a la continuïtat de les costums i tradicions al territori.

Entre les activitats d'aquesta edició del Cucafera Folk, destaquen la passejada pel centre de la ciutat de "Les Tres Cuques", la plantada dels Gegantons de la ciutat, el pregó, la Trobada de Grallers, Gaiters, Dolçainers i Tabalers -amb participants arribats d'altres indrets-, i la Cruïlla d'Arrels- amb la participació de la Rondalla Aragonesa de Tarazona, que interactuarà amb els membres de la Colla Jove tortosina.

El Cucafera Folk -com és habitual, fruit de la col·laboració entre l'Associació Cultural Colla Jove de Dolçainers de Tortosa i l'Ajuntament de Tortosa- tindrà lloc els dissabtes 24 de novembre, i també l'1 i el 8 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta