6 de novembre del 2012

La Generalitat havia negociat fa un any amb Cemex una ampliació de calat del port

ALCANAR (Montsià).- La Generalitat ha afirmat aquest dimarts que treballarà al costat dels ajuntaments d'Alcanar i de Sant Carles de la Ràpita, amb l'objectiu de coordinar-se i negociar amb la direcció de Cemex per reduir l'afectació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a la cimentera del Montsià. En aquest sentit, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha anunciat que dilluns de la setmana que ve hi haurà una reunió amb els alcaldes i el director general d'Indústria, Ramon Bonastre, per tractar aquesta qüestió. Així, tot i que Pallarès ha reconegut que la situació és "molt complicada" perquè la cimentera està afectada per la crisi al sector de la construcció, ha dit que la Generalitat confia en què la ubicació i el calat del port siguen clau per mantenir l'activitat de la cimentera de Cemex a Alcanar.

Pallarès s'ha mostrat "molt preocupat" pel fet que la direcció de Cemex haja plantejat deixar la planta d'Alcanar només amb una vintena de treballadors, ja que l'ERO preveu l'acomiadament dels 147 dels 166 treballadors que hi ha en plantilla. Però Pallarès ha remarcat que, arran de les reunions mantingudes fa poc més d'un any amb la direcció de l'empresa, tenen la impressió que encara poden reconsiderar la decisió, tenint en compte la importància de disposar d'un port a les portes de la fàbrica. Així, el delegat ha explicat que Cemex estava molt interessada en poder fer el dragatge del port per ampliar el calat, i que la Generalitat va negociar amb l'empresa per ubicar els residus en un lloc amb el mínim impacte ambiental i que fos compatible amb la viabilitat econòmica de l'obra.

D'altra banda, durant la roda de premsa posterior a l'últim Consell de Direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre d'aquesta legislatura, Pallarès també ha insistit en la posició ferma del Govern de demanar a Acuamed que no iniciï l'extracció dels fangs tòxics de l'embassament de Flix abans de fer totes les obres d'emergència que han de garantir un abastament alternatiu en cas d'un episodi de contaminació. El delegat ha assegurat que no han rebut cap "confirmació oficial" de l'inici de les obres, però sí que coneixen que les intencions són de començar els treballs de forma "imminent. Pallarès ha recordat que tant el consell d'alcaldes de la Ribera d'Ebre, com ajuntaments riu avall de Flix, com del mateix Parlament, i el Govern ja reclamen que les obres es facin al més aviat possible, però garantint la seguretat.

Via ACN (Anna Mayor)
Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta