15 de novembre del 2012

La Generalitat i Deltebre acorden finançar el centre de tecnificació de piragüisme


DELTEBRE (Baix Ebre).- Punt i final a la polèmica que havia enfrontat en els darrers mesos al govern municipal de Deltebre amb la Delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i la representant territorial de l’Esport, Cinta Espuny, s’han reunit aquest dijous a la tarda amb l’alcalde de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i portaveu de CiU a Deltebre, Lluís Soler, i el regidor d’Esports, Jordi Torres, per presentar-los el conveni de concessió de la subvenció entre el Consell Català de l’Esport i l’Ajuntament de Deltebre. Una subvenció que facilitarà el finançament de la nova base de piragüisme d'aquest municipi del Baix Ebre.

El conveni de la Secretaria General de l’Esport permetrà a l’Ajuntament de Deltebre obtenir una subvenció de 200.000 euros per al finançament de la base de piragüisme. Segons Pallarès, això ha suposat "un gran esforç per al Govern, amb la situació actual en què ens trobem; però hem considerat que calia apostar per aquesta instal·lació, que permetrà potenciar el piragüisme a Deltebre i, en definitiva, a totes les Terres de l’Ebre”, ha destacat el delegat de la Generalitat.

Per la seua part, l’alcalde de Deltebre s’ha mostrat "molt satisfet i agraït pel treball de la representant de l’Esport, Cinta Espuny, i també tant del delegat com del president del Consell Comarcal". Però especialment, Aspa ha volgut agrair també la contribució dal secretari general de l’Esport, "perquè han demostrat la voluntat d’aquest govern de fer país i ens han permès dotar-nos d’eines per a la pràctica i creixement d’aquest esport a Deltebre”.

El mes d'abril passat, Aspa va haver de rectificar un comunicat que l’equip de govern d’Esquerra i del PSC havia fet públic per denunciar unes suposades pressions de la Generalitat per poder cobrar la subvenció perduda, un ajut que havia de servir per finançar la construcció del centre de tecnificació de la piragua. En aquell comunicat, el govern de Deltebre havia afirmat que el govern de CiU a la Generalitat els havia forçat a retirar el polèmic decret d’alcaldia que regulava l’accés a la informació dels grups de l’oposició, i contra el qual el regidor convergent Lluís Soler havia presentat un recurs contenciós administratiu. De fet, el mateix Soler havia negat en una entrevista a Canal 21 Ebre qualsevol tipus de xantatge, i havia demanat la rectificació pública de l’alcalde de Deltebre. Finalment, Aspa també va elegir Canal 21 Ebre per fer la seua rectificació, i per desmentir que el govern de Deltebre hagués rebut qualsevol tipus de pressió per part de la Delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

Ja aleshores Aspa va insistir que no va haver-hi cap pressió per part de la Generalitat, i que es va produir una confusió a l’hora de redactar el comunicat. En aquest cas, el que sí que va retirar el govern municipal d’Esquerra i del PSC a Deltebre, amb l’objectiu d’assolir un acord amb el govern català, és el seu recurs contenciós contra la decisió del Consell Català de l’Esport de denegar la subvenció de 300.000 euros per a la base de piragüisme. Finalment, Deltebre ha rebut un ajut de 200.000 euros per poder costejar les obres del centre de tecnificació.

La base de piragüisme de Deltebre permetrà fomentar aquesta activitat esportiva i la resta d’esports lligats al riu i molt arrelats al territori, a més de potenciar el turisme i esdevenir un nucli per a un futur complex esportiu d’iniciació, promoció i tecnificació esportiva.


Imatge: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta