20 de novembre del 2012

La gestió dels aiguats del 17-N provoca una forta tempesta política entre el PSC i CiU a Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Agra polèmica entre el grup municipal del PSC i l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, per la gestió dels aiguats del passat 17 de novembre. Els socialistes han comparegut aquest dimarts per criticar el retard "inacceptable" amb què es va decretar l'alerta, així com el "desgavell absolut" en la gestió de les emergències que ha tingut "conseqüències gravíssimes" al municipi de Tortosa. De fet, el PSC ha arribat a demanar la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa ha rebutjat les crítiques dels socialistes i els ha acusat de practicar "una política de voltors", ja que volen "traure rèdit polític de les desgràcies".

El PSC de Tortosa ha lamentat la mort d’una persona com a conseqüència dels aiguats de dissabte, i ha expressat el seu condol als familiars de la víctima. Així mateix, ha agraït l’esforç fet pels cossos de seguretat, Protecció Civil, personal educatiu i voluntaris, per tal de fer front a les inundacions que van afectar el municipi el 17-N.  Segons el PSC, els regidors socialistes es va posar en contacte amb el govern, i va oferir la seva col·laboració i ajuda, personant-se en els llocs més afectats.

Però, segons el PSC, el "greu" episodi de dissabte passat "no pot quedar sense resposta política". "Es va fallar en tots els sentits, ja que els serveis de Meteorologia i el d'Emergències de la Generalitat no van advertir a la població del temporal. Aquest es va iniciar a les 15.30 hores i fins a les 18.15 hores no es va decretar la prealerta del pla Inuncat, quan ja s’havien produït la majoria de destrosses i, malauradament, un home havia perdut la vida", han afirmat des del PSC. "Exigim responsabilitats al senyor Felip Puig, i volem una condemna clara per part de l’alcalde. Li demanem que no oculti la pèssima gestió feta perquè es tracta del govern del seu partit; no es pot denunciar una situació de tanta gravetat amb la boca petita”, ha reclamat el portaveu del grup del PSC, Antoni Sabaté.

De la mateixa manera, els socialistes també han denunciat que Puig, el germà del qual és el director del Servei de Meteorologia, comparegués només davant TV3, i que diumenge no es reunís amb cap alcalde socialista. Per tot això, des del PSC han demanat la dimissió del conseller d'Interior, "per la seva pèssima gestió d’aquest episodi".

Reacció de l'alcalde de Tortosa


Per la seua banda, Ferran Bel ha afirmat que dissabte passat el grup municipal del PSC "en cap cas" es va posar en contacte amb el govern municipal. A través d'un comunicat, l'alcalde ha assenyalat que "no va ser fins diumenge al migdia, quan es va produir una trucada interessant-se pel tema". Per tant, Bel ha volgut desmentir rotundament que es produís aquest oferiment. "Tanmateix, fer-lo quan tot ha passat és millor que no fer-lo", ha sentenciat.

"Una vegada més, el PSC vol fer 'política de voltor' per intentar treure rèdit polític de les desgràcies. És molt lamentable que partits que han estat importants a la nostra ciutat i al nostre país es dediquin, en moments de desconcert, a fer una utilització tan barroera de fets desgraciats, utilitzant la falsedat i la mentida", continua el comunicat emès per l'oficina de premsa de l'Ajuntament de Tortosa aquest mateix migdia.

"A diferència d'altres ocasions en situacions d'emergència, un conseller del Govern ha comparegut i s'ha reunit amb tots aquells alcaldes afectats que s'havien posat en contacte amb el Govern. Voreja el ridícul que el PSC digui que el conseller no es va reunir amb cap alcalde socialista. Caldrà veure quins són aquests municipis governats pel PSC que s'han vist afectats pels aiguats i si van posar-se en contacte amb responsables del Govern", ha volgut afegir-hi Bel.

"Des de l'Ajuntament de Tortosa es va fer tot el que es va poder, malgrat la intensitat de la pluja i la rapidesa en què es va produir tot", continua la nota. En aquest sentit, l'alcalde ha volgut tornar a agrair la feina feta per totes aquelles persones que van apropar-se a ajudar. "Lamentem que aquells que ho fan tard i de cara a la galeria ara vulguin donar lliçons. Aquests comportaments polítics són precisament els que afavoreixen la desafecció de la ciutadania", conclou el comunicat de Bel.

Imatge PSC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta