5 de novembre del 2012

L'alcalde d'Alcanar proposa a Cemex treballar conjuntament per recuperar l'activitat i els llocs de treball


ALCANAR (Montsià).- L'Ajuntament d'Alcanar i la multinacional del ciment Cemex han deixat aquest dilluns la porta oberta a treballar conjuntament per recuperar la funcionalitat de la planta del municipi, així com per conservar els llocs de treball que es poden perdre arran la decisió de l'empresa d'acomiadar 147 dels 166 treballadors, i reduir l'activitat a nivells testimonials. L'alcalde canareu, el republicà Alfons Montserrat, i el regidor de Promoció Econòmica, Manel Sancho, s'han reunit aquest migdia a Madrid amb els dirigents de la multinacional, per fer-los veure l'"impacte brutal" que la mesura pot suposar per a un territori "petit". Des de Cemex, però, han justificat l'ERO per la caiguda de les vendes i han descartat fer marxa enrere en un procés endegat en l'àmbit estatal.

"Hi ha una dada objectiva que és la caiguda de les vendes i és difícil aturar aquest procés amb negociacions a tot l'Estat", ha reconegut l'alcalde, conscient que es tracta d'un procés que difícilment es revertirà. "Però la porta no es tanca definitivament per treballar conjuntament per recuperar la funcionalitat de la planta i els llocs de treball", ha afegit, tot intentant treure conclusions optimistes d'una reunió que havia de servir per tractar de primer mà la situació que pot suposar un cop duríssim entre la població i el teixit econòmic de la zona. Una proposta que es podria començar a treballar a "mig i curt termini", a uns "dos anys vista".

De moment, però, la realitat del dia a dia continua marcada per les negociacions de l'ERO entre empresa i representants sindicals que pot acabar amb l'acomiadament directe de 147 persones de la plantilla, a més de més de 150 treballadors de les empreses auxiliars. "Té una afectació molt important per a un territori que és més petit", ha remarcat Montserrat, qui ha estat rebut pel director general de Cemex a Espanya, Jaime Ruiz de Haro, així com els responsables d'operacions i assumptes jurídics de la companyia. Finalment, els alcaldes de Sant Carles de la Ràpita i Vinaròs no han pogut participar en la trobada.

Via ACN (Jordi Marsal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta