8 de novembre del 2012

L’ANC organitza un acte a Amposta amb Lluís Llach i Montserrat Carulla, el primer dia de campanya

AMPOSTA (Montsià).- Aquesta mitjanit comença la campanya electoral per a les eleccions catalanes del 25 de novembre, amb les tradicionals enganxades de cartells. També a les Terres de l’Ebre, on la majoria dels candidats del territori al Parlament de Catalunya enganxaran els primers cartells als espais habilitats a la plaça de l’Ajuntament de Torotsa. I aquest divendres, tot coincidint amb el primer dia da campanya electoral, l’Assemblea Nacional Catalana ha organitzat a Amposta l’acte públic “Construint l’Estat propi”, en què s’espera la presència del cantautor Lluís Llach i de l’actriu Montserrat Carulla. Serà a partir de les deu de la nit, a l’auditori de la Lira Ampostina. En aquest sentit, el coordinador d’Amposta per la Independència i també membre del secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana, Manel Alves, ha explicat durant una entrevista a Canal 21 Ebre que l’objectiu d’aquest tipus d’actes és recuperar el protagonisme públic que l’entitat independentista havia tingut fins a la gran manifestació de la Diada a Barcelona, el passat 11 de Setembre. Però sobretot, aconseguir una majoria social a favor de l’assoliment de l’estat propi.



En la mateixa entrevista, Alves ha rebutjat el “discurs de la por” que arriba des del govern de l’Estat, del Partit Popular, però també des d’altres partits de l’arc parlamentari espanyol i dels mitjans de comunicació. El membre del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana ha defensat que la sobirania nacional recau en el poble de Catalunya, i no en el conjunt de la societat espanyola, i que per tant els catalans tenen dret a decidir el seu futur en un referèndum. De la mateixa manera, Alves ha afirmat que si l’Estat desautoritza la consulta que es convoque des de Catalunya, els independentistes tindran més arguments davant de la resta d’Europa i en el panorama internacional. Finalment, el coordinador d’Amposta per la Independència ha negat que siga veritat que Catalunya quedaria fora de la Unió Europea, si algun dia aconseguís l’estat propi.

D’altra banda, Alves ha assenyalat que l’Assemblea Nacional Catalana ha decidit donar suport a la convocatòria de vaga general per al 14 de novembre, tot i la coincidència amb la campanya electoral. Segons el membre del secretariat de l’entitat, l’Assemblea Nacional Catalana ha arribat a un acord amb els sindicats majoritaris, després que aquests han reivindicat també el dret a decidir del poble de Catalunya.

En clau més electoral, Alves ha lamentat que finalment no haja estat possible la creació d’una gran coalició nacional, tal i com demanava l’assemblea. En canvi, ha celebrat la decisió de les CUP de presentar-se a les eleccions al Parlament. De fet, ha afirmat que ara el més important és que l’endemà del 25 de novembre hi haja una gran majoria de diputats independentistes al Parlament, i que es posin a treballar per aconseguir l’estat propi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta