21 de novembre del 2012

Les respostes a la crisi i el dret a decidir centren el #debatcanal21



TERRES DE L'EBRE.- Canal 21 Ebre emet aquest dimecres a la nit (22.00 hores) el debat amb els candidats del territori a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 25 de novembre. Una eleccions que arriben abans d’hora, menys de dos anys després de les últimes eleccions catalanes, i indiscutiblement marcades pel debat sobre el dret a decidir i la independència de Catalunya. Però també per la crisi econòmica, les polítiques d’austeritat, i el malestar social que les retallades estan provocant entre la ciutadania. El debat de Canal 21 Ebre és un especial del programa Primera Columna, que s’ha enregistrat aquest dimecres al migdia, i és l’últim que s’organitza a les Terres de l’Ebre en aquesta campanya del 25-N amb els candidats de les forces polítiques que ja tenen representació al Parlament per la demarcació de Tarragona: Meritxell Roigé, de CiU; Núria Ventura, del PSC; Cruz Sabaté, del PP, Lluís Salvadó, d’ERC, i Jordi Jordan, d’ICV-EUiA.

Owly Images

El debat ha estat dividit en quatre blocs: Economia, ocupació i mesures contra la crisi; propostes en infraestructures per a les Terres de l’Ebre; Aigua, medi ambient i energia, i Vegueria de les Terres de l’Ebre i el conflicte Catalunya-Espanya. En el primer bloc, la majoria de les intervencions s’han centrat la necessitat de reactivar l’economia i generar ocupació, tot aprofitant les potencialitats del territori, com ara el turisme o l’agroindústria. Amb tot, els candidats del PSC, Iniciativa i Esquerra han estat crítics amb les polítiques d’austeritat aplicades pel govern de l’Estat i el de la Generalitat. La candidata de CiU ha defensat l’acció de govern d’Artur Mas, i ha remarcat la necessitat de què Catalunya puga disposar dels seus propis recursos. En canvi, la candidata del PP ha manifestat que la independència no és la medicina miraculosa per sortir de la crisi. Tot el contrari que el candidat d’Esquerra, qui ha volgut deixar clar el doble eix social i nacional de la seua visió del país.

Els candidats ebrencs han pogut entrar al detall de les propostes dels seus programes electorals per al territori, ja que l’estructura del debat i el repartiment dels temps de cadascuna de les intervencions així ho permetien. L’aigua de l’Ebre i el cabal ecològic; l’energia nuclear i l’aposta per les energies renovables o l’economia verda; la necessitat de recuperar el consens per tirar endavant les infraestructures, o bé el reconeixement de les Terres de l’Ebre, amb la creació de la vegueria, també han tingut un protagonisme destacat durant el debat.

A més, hi ha hagut temps per a les rèpliques i les contrarèpliques, també cronometrades en dos torns oberts de paraula.  En aquest sentit, la convergent Meritxell Roigé ha tingut més topades amb les candidates del PSC i del Partit Popular. En canvi, el candidat d’Iniciativa, Jordi Jordan, ha buscat el cos a cos tant amb Cruz Sabaté com amb la candidata de CiU, i més puntualment amb la candidata del PSC, qui a la vegada ha estat força crítica amb el PP i amb CiU. Finalment, el candidat d’Esquerra ha estat el candidat que més ha aprofitat el debat per insistir amb el fet que la independència de Catalunya és la solució a molts dels problemes que actualment tenen les Terres de l’Ebre i la resta del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta