23 de novembre del 2012

L'hospital de Tortosa promociona la seua cirurgia de còlon entre els hospitals de Barcelona i València

TORTOSA (Baix Ebre).- El 30% de les cirurgies que es duen a terme a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa són de còlon. Això ha suposat la formació d'un important equip a l'hospital, especialitzat en aquestes operacions que aquest divendres s'ha promocionat entre els millors especialistes dels hospitals de Barcelona i València. En la trobada al Verge de la Cinta, els doctors han pogut seguir conjuntament una operació de còlon per laparoscòpia en directe, i han compartit coneixements. És la primera vegada que es reuneixen tantes personalitats de l'especialitat a la demarcació de Tarragona, i s'ha fet amb l'objectiu d'incrementar la comunicació entre els centres de referència de les grans ciutats i l'hospital de Tortosa.

L'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha celebrat aquest divendres al matí una sessió extraordinària d'experts en cirurgia de còlon que ha reunit. a la capital del Baix Ebre, els doctors Jaurrieta i Biondo de l'Hospital de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat; els doctors Garcia Granero, Esclapez, Flor i Pous, de l'Hospital Universitari de la Fe de València, i els doctors de l'Hospital de Tortosa, Manuel Estévez, cap del Servei de Cirurgia, i Joan Pujals, membre de l'equip del servei de Cirurgia. Aquesta és la primera reunió a la demarcació de Tarragona que aplega els millors especialistes en cirurgia de còlon, reconeguts a tot l'estat espanyol i també internacionalment.

La cirurgia de còlon és, justament, una de les prevalences del centre hospitalari de Tortosa, i ocupa un important percentatge de la seua capitat quirúrgica. Un 30% de les cirurgies que s'hi duen a terme estan relacionades amb les malalties de còlon, uns 120 casos cada any. Això ha suposat la formació d'un destacat equip especialitzat al centre tortosí -el que acumula més experiència a la demarcació-, que ha volgut comparar i compartir coneixements amb els experts dels centres sanitaris de referència de les grans ciutats més properes, Barcelona i València.

Per això s'ha fet la retransmissió en directe d'una intervenció per laparoscòpia en un còlon afectat per una sigmoïditis aguda. L'operació l'han dut a terme els doctors Biondo de Bellvitge i el doctor Flor de la Fe de València, acompanyats per la responsable de la unitat a Tortosa, la doctora Maica Belasco. L'operació s'ha fet als quiròfans centrals de l'Hospital, a la segona planta, mentre la resta dels assistents a la trobada l'han seguit en directe a través d'una retransmissió des de la quarta planta, als despatxos de Cirurgia.

La jornada, com ha explicat Manuel Estévez, cap del Servei de Cirurgia al Verge de la Cinta, ha servit per reforçar la comunicació entre els centres hospitalaris i compartir coneixements. L'hospital de Tortosa, a més, vol promocionar la seva important especialització en les intervencions de còlon i obtenir el reconeixement dels centres hospitalaris de referència més propers. "Avui en dia no només s'han de fer les coses bé, sinó que s'ha de vendre i s'ha d'exportar el producte", ha apuntat Estévez.

"La comunicació és imprescindible en la nostra professió perquè no es pot anar sol, s'ha de comunicar què fem i deixem de fer", ha afegit el cap quirúrgic. Estévez ha apuntat que un dels "errors importants" en l'àmbit sanitari "és pensar que allò que fem, ho fem bé, sense comparar-ho", i ha subratllat la importància d'establir contacte i comunicació entre els diversos centres.

Després de la sessió, Estévez ha destacat com a conclusió que els pacients reben el mateix tractament i intervenció si se'ls opera a Tortosa, com si es fa "a Madrid, a Barcelona, a València o a Nova York". "La gent pot confiar en què la cirurgia que li fan a Tortosa aplica les mateixes tècniques i té les mateixes garanties que en qualsevol altre hospital. Ens ha costat arribar on estem, però és completament equiparable al que es fa en altres centres", ha afegit.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta