13 de novembre del 2012

Mas ressuscita a Tortosa les crítiques de CiU a l'herència econòmica del tripartit



TORTOSA (Baix Ebre).- Només 24 hores després del míting de Pere Navarro (PSC) a Tortosa, el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, també ha protagonitzat a la capital del Baix Ebre l'acte central de la campanya de la federació nacionalista a les Terres de l'Ebre. Però si Navarro va reunir unes 300 persones al pavelló firal de Remolins, una de les obres més emblemàtiques de l'exalcalde socialista Joan Sabaté, CiU ha tornat a optar pel pavelló nou del Temple, un dels equipaments construïts durant el primer mandat del convergent Ferran Bel. De fet, a més de l'alcalde de Tortosa, també han acompanyat Mas el candidat de CiU per Tarragona i alcalde de Valls, Albert Batet, i la primera tinent d'Urbanisme de Tortosa i número 4 de CiU, Meritxell Roigé. Unes 1.400 persones han deixat molt menut el pavelló del Temple.

I com que semblava que la cosa anava d'herències, Mas ha aprofitat el seu discurs per ressuscitar les seues crítiques a l'herència rebuda pel tripartit. I tot això, just el dia abans de la vaga general del 14-N, tot subratllant que si ara cal fer retallades, a banda de pel dèficit fiscal de 16.500 milions, és perquè CiU "va trobar els calaixos plens de deutes per tot arreu". En aquest sentit, Mas ha recordat també que la convocatòria és europea i no catalana, i ha constatat que Europa "no acaba de rutllar" perquè porten la política d'austeritat massa enllà.

Ha estat la primera vegada en aquesta campanya que Mas ha recuperat la crítica de CiU a l'herència del tripartit, per justificar les retallades que ha hagut de fer el Govern. "Davant de tots aquells que ara critiquen tot tipus de retallades, nosaltres els hem de dir que si en aquest moment hi ha les retallades que hi ha, apart del pel dèficit fiscal, és perquè certament ens vam trobar amb els calaixos plens de deutes per tot arreu", ha exclamat Mas, per contrarestar les crítiques que els partits d'esquerres estan aguditzant els darrers dies en contra de les retallades de CiU i PP, amb motiu de la vaga del 14-N. Segons Mas, "si haguessin gestionat amb una mica més de coratge i valentia i interès pel bé comú, no ens hauríem trobat amb aquesta situació". El candidat de CiU a la reelecció ha afirmat que "els extrems i els excessos mai són bons", i ni és positiu que fa uns anys es gastés "sense més", ni tampoc ara que "s'apreta i es cargola per tot arreu".

De la mateixa manera, el candidat de CiU també ha aprofitat per tornar a carregar contra el PP i les seues declaracions contínues en contra del dret a decidir. De fet, just quan el Telenotícies Vespre de TV3 ha connectat en directe amb el míting de Tortosa, Mas ha remarcat que després els dirigents del PP no tindran dret a queixar-se, quan el seu partit siga "el pitjor valorat de tots els partits a Catalunya". Mas ha insistit que no demana privilegis, sinó que paguin els deutes, que no envaeixin l'autogovern, respectin la llengua, redueixin el dèficit fiscal i atenguin la consulta i el resultat del 25-N. "Perquè aquest no serà un resultat nacionalista, serà un resultat del conjunt de la població i això els deus pesar", ha conclòs el candidat de CiU.

Imatge ACN


3 comentaris:

  1. Quina ha estat la inversió de Ciu a les Terres de l'Ebre durant els últims 2 anys? Cap.
    Amb CiU, les Terres de l'Ebre sempre són l'últim racó del món. I guanyen! Molta gent deu ser massoca, altres terriblement ignorants i tots cecs a les evidències.

    ResponElimina
  2. No entenc com per les eleccions poden ser tant simpatics i comprenedors. Per ni que fumen tabac o beuen cocacola.

    ResponElimina
  3. Lo #Masstyle quan baixa a l'Ebre, s'aigualeix com un te de bosseta reciclada 23 cops.
    Aquí baix, des de sempre, la pringuen tots. Serà que ningú ens enten? Ni els que ens representen.
    Som The Twilight Zone Per això tenim a tant de fantasma fent que curra.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta